+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hordozható EKG monitort kapott a kórház
2018. november 22. csütörtök 15:50 - Keszthely
Hordozható EKG monitort kapott a kórház
Új, 24 órás EKG monitort vehetett át a Keszthelyi Kórház. Az eszközt a Keszthelyi Szív Alapítvány adományozta azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a betegek várakozási idejének lerövidítéséhez. A monitor a kardiológiai szakrendelés már meglévő műszerparkját gazdagítja.

A szívritmuszavar és a koszorúér problémák diagnosztizálásában alapeszköz ez az EKG monitor – hangzott el az eszköz ünnepélyes átadóján. A készülék a kórház falain kívül, a páciens hétköznap tevékenysége során rögzíti az adatokat. A Keszthelyi Kórház már rendelkezik egy ilyen géppel, ezzel azonban 1-1,5 hónapos várakozási idővel tudtak vizsgálatokat végezni. Az új gépnek köszönhetően ez az idő akár 1-2 napra is csökkenhet.

„Olyan problémáink voltak az elmúlt hónapokban részben géphiba miatt is, meg a megnövekedett igény miatt is, hogy volt, hogy több mint 1 hónap, 1,5 hónap várakozási idő után tudtuk elvégezni az egyébként indokolt vizsgálatát a betegnek. Ezzel a készülékkel most úgy tűnik, hogy sikerül elérnünk azt, hogy néhány napon belül minden olyan betegnek, akinek erre szüksége lesz, azoknak a vizsgálatot el fogjuk tudni végezni.” - tájékoztatott Dr. Horváth Csaba, a Keszthelyi Kórház Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

Dr. Horváth Csaba elmondta, Zala megye különösen terhelt a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében, a betegség halálozási aránya azonban világszerte, így Magyarországon is csökkenő tendenciát mutat. A Keszthelyi Szív Alapítvány tagjai a kórházzal egyeztetve szerezték be a készüléket, amelynek értéke nagyjából fél millió forint.

„Én úgy érzem, hogy egy civil szervezetnek ez a feladata, hogy segítsen a városnak. Jelenleg, nekünk, mivelhogy profil, a Szív és Érbetegek Egyesület vagyunk, és az Alapítvány, tehát természetese, hogy a kórházat segítjük.” - mondta Olexa Imréné, a Keszthelyi Szív Alapítvány kuratóriumi tagja.

A Keszthelyi Szív Alapítvány az EKG monitort tartós használatra adta át a kórháznak. A Keszthelyi Szív és Érbetegek Egyesületének elnöke, Olexa Imre kérte a kardiológiai szakrendelés dolgozóit, hogy az általuk beszerzett műszerek használata során kapjanak elsőbbséget tagsági igazolványuk felmutatása mellett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
 
Több ezren élvezték a koncerteket és az ünnepi tűzijátékot a Keszthelyi Balaton-parton.
 
13. alkalommal rendeztek Bor- és Csemegeszőlő fesztivált Vonyarcvashegyen.
 
A Festetics-kastélynál tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Zalai Kenyérünnepét.
 
A keresztény állam és értékek védelme ma is aktuális – hangzott el augusztus 20-án, Keszthelyen.
 
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó