Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jól szerepeltek a balatoni strandok
2024. júl. 12. péntek | Vonyarcvashegy
Jól szerepeltek a balatoni strandok
Átadták a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket. A térség strandjai ezúttal is kiválóan szerepeltek, négy és ötcsillagos zászlókat tűzhetnek ki. A Balatoni Szövetség felhívására az idén 46 fürdőhely jelentkezett. A cél az, hogy olyan visszajelzéseket kapjanak a strandok, amelyek mentén tovább tudnak fejlődni a jövőben.

Megteltek a strandok a nyári kánikulában. A fürdővendégeknek azonban nem csak az árnyék és a víz közelsége, hanem a minőségi szolgáltatások megléte is fontos. Ezen dolgoznak a strandok üzemeltetői, és a minősítésekből az látszik, hogy jó úton járnak. Keszthelyen a Libás és a Helikon strand is négy csillagos lett, míg a Városi Strand a legmagasabb, öt csillagos minősítést érdemelte ki.   

„Rengeteg apróbb fejlesztés volt, amit végrehajtottunk a strandokon. Most nagy volumenű beruházás nem történt az elmúlt években, de szolgáltatásainkon mindenképp próbálunk javítani. Felül fogunk vizsgálni sok dolgot az idei év tapasztalatai alapján, és ennek megfelelően bízunk benne, hogy még nagyobb fejlődés lesz. El szeretnénk menni jobban a sérült emberek felé, a fogyatékkal élők felé, hogy az ő kiszolgálásuk még nagyobb figyelmet kapjon.” - tájékoztatott Csendes Antal a keszthelyi VÜZ Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője.

A díjkiosztónak az idén Vonyarcvashegy adott otthont. A település strandja ezúttal is kiérdemelte az öt csillagos minősítést, emellett pedig a digitális szolgáltatásokért a Balaton Okos Strandja díjat is elnyerte. A legtöbb pontot a Diási Játékstrand kapta, Zala Vármegye Közgyűlésének különdíját pedig a gyenesdiási Lidó strand vehette át. A balatongyöröki strand szintén öt csillagot érdemelt a bizottságtól. A zalai települések hisznek abban, hogy sikerük titka az egymás közötti párbeszédben rejlik. 

„Egész évben rendszeresen találkozunk a négy Zala vármegyei település, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás és Keszthely vezetősége. Ott megbeszéljük rendszeres időközönként az aktuális ügyeinket, jó, illetve rossz tapasztalatokat, hogy segítsük egymásnak a munkáját. Ki-ki vezetőként le tudja magának szűrni, hogy a településén mi az, ami hasznos, és tovább lehet fejleszteni. Ezt mindenképpen példaértékűnek látom és tartom a Balaton környékén.” - emelte ki Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Az idén 120 éves Balatoni Szövetség 21. alkalommal hirdette meg a Kék Hullám Zászló strandminősítést. A szervezetnek több partnere is van, akik csatlakoztak a bejáráshoz, és különdíjakat osztottak ki. A bírálóbizottság úgy látja, évről évre folyamatosan fejlődnek a strandok, illetve figyelmet fordítanak a már meglévő szolgáltatások minőségének megőrzésére. A szövetség elnöke, Lombár Gábor kifejtette, a minősítés segítség a további fejlesztésekhez.

„Szinte mindenki fontosnak gondolja, hogy ezen a megmérettetésen részt vegyen. Ez abból a szempontból is jó, hogy azok a strandok, akik most három vagy négy csillagot kaptak, az elkövetkezendőkben az ötöt is elérhetik, mert azokban a jegyzőkönyvekben benne lesznek azok a hiányosságok, amiken lehet javítani. Tehát ilyenkor már megtudjuk, megtudhatjuk, hogy merrefelé kell gondolkodnunk a fejlesztésekkel.” - tette hozzá Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.

A Kék Hullám Zászló strandminősítés nem csak a településnek, hanem a vendégeknek is érték, hiszen egyre többen választanak a csillagok száma alapján strandot nyaralásuk helyszínéül.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
A Balatoni Szövetség és partnereinek munkatársai a Kék Hullám Zászló minősítő rendszer keretében járják a fürdőhelyeket.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Júliusban lesz az eredményhirdetés.
| 2023. júl. 12. szerda 18:08 | Keszthely
Az akciót 20. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség.
| 2023. máj. 17. szerda 17:07 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.
| 2022. júl. 14. csütörtök 17:31 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló Strandminősítőn mind a négy település legalább egyik fürdőhelye ötcsillagos lett.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.