Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bölcsőde nyílt Vonyarcvashegyen
2024. máj. 13. hétfő | Vonyarcvashegy
Bölcsőde nyílt Vonyarcvashegyen
Átadták Vonyarcvashegy új, 16 férőhelyes mini bölcsődéjét. A gyerekek már tavaly májusban birtokba vehették a létesítményt. A beruházás összesen csaknem 180 millió forintos kormányzati és uniós pályázati támogatásból, valamint önerőből valósult meg. A bölcsőde szoros egységet alkot a Nyitnikék Óvodával.

15 gyerek jár jelenleg a vonyarcvashegyi intézménybe. A jól felszerelt, modern épületben számtalan játék várja a kicsiket. A bölcsőde az óvoda szomszédságában kapott helyet, funkciójában azonban teljesen elkülönül attól. Ugyanakkor úgy alakították ki, hogy az étkeztetést az óvodai konyha oldja meg. Vonyarcvashegyen kiemelten fontos a felnövekvő generáció, a bölcsőde, óvoda és iskola segítségével így babakortól tinédzserkorig biztosított a gyerekek nevelése, oktatása. 

„Nagyon régóta vágy volt, hogy az óvodánk mellett legyen egy bölcsődénk is, hogy így épüljön fel, hogy bölcsőde, óvoda, általános iskola, civil szervezetek és a nagyközségnek a lakói. Biztos alapokon lehessünk a jelenben és a jövőben. ezeknek az igényeknek a meghallgatásával sikerült kormányzati támogatást nyernünk, és 2020-ban megkaptuk hozzá a  támogatást, anyagi támogatást. Utána kétszer, mind az energiaválság végett, mind egy elhúzódó COVID végett kellett két külön támogatást kérnünk, mindkettőt a kormányzatunk megadta.” - tájékoztatott Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Az átadón Pali Róbert arról beszélt, 2019 óta minden projektjüket, így a bölcsődét is határidőre befejezték. Az épület környezetét is megújították. Járdát építettek a bölcsőde és az óvoda előtt, biztonságos gyalogátkelőt alakítottak ki, és a parkolásra is figyeltek. 17 férőhelyes parkolót hoztak létre, erre a polgárőrség nyert kormányzati támogatást. Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a kormánynak kiemelten fontosak azok a beruházások, amelyek a családok hétköznapjait teszik könnyebbé és a gyerekek jóllétét biztosítják.

„Mi, akik azért dolgozunk, hogy egy adott település vagy egy adott rétség fejlődjön, annak jövőképe legyen, mindig a legjobb erőt – azt gondolom – az adja az embernek, amikor bölcsődét vagy óvodát tudunk fejleszteni. Ezek mindig azt bizonyítják, hogy szükség van rá, hiszen nő a gyermekszám. Ebben az esetben is – azt gondolom – hogy egy közel 180 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a vonyarcvashegyi, illetve a Vonyarcvashegy környékén térségében a kisgyermekes családoknak egy nagyon nagy lehetőség és egy nagyon nagy előrelépés ez a mostani fejlesztés.” - tette hozzá Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár.

A megnyitón a bölcsődés gyerekek kis műsorral örvendeztették meg a résztvevőket. Felléptek az óvodások is, akik népi dallamokkal, mondókákkal készültek az eseményre.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Helikon park kivitelezője is indulni akart az eljáráson.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
| 2024. feb. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tetőszerkezetet építettek a Gagarin utcai bölcsőde terasza fölé.
| 2023. nov. 14. kedd 16:32 | Keszthely
Építészeti és szakmamódszertani szempontból is modern épület lesz.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.