+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújulnak a sétálóutcai fák
2016. november 15. kedd 15:45 - Keszthely
Megújulnak a sétálóutcai fák
Metszik a gömbkőriseket a keszthelyi sétálóutcán. A fák koronáinak frissítő metszésre volt szükségük, ugyanis a lombozatuk már túlságosan kiterjedt volt. A frissítéssel hozzájárulnak a koncentráltabb lombkorona eléréséhez és a fák megerősödéséhez is. A munkálatok várhatóan a hét végére fejeződnek be.

A GESZ munkatársai múlt hét szerdán kezdték meg a gömbkőrisek metszését. A sétálóutcát 68 ilyen fa díszíti. Ezek közül két fa fiatal, melyeknél még nem indokolt a metszés. Az idősebbek koronáját azonban 10 évvel ezelőtt frissítették utoljára.

„Ami nagyon fontos, hogy a biológiai körülmények már ezt indokolták. Egyrészt túlnőttek ezek a fák, és túl vagyunk a vegetációs időszakon, tehát most lehetett ezeket a fákat metszeni. A munkák megkezdése előtt egyeztettünk egy erre szakosodott céggel a technológiáról, hogy minden pontosan és szakszerűen történjen majd.” - tájékoztatott Sarkadi Szilvia, a GESZ kommunikációs munkatársa.

Sarkadi Szilvia elmondta, 2015 nyarán kialakult egy légköri aszály, és a nagy lombkoronájú fák nem tudtak elég nedvességet felvenni. Ez is indokolta a korona csökkentését. A metszés következtében a sétálóutca és az itt található üzletek sokkal világosabbak lesznek. A munkálatok várhatóan a hét végére fejeződnek be. A GESZ munkatársai kicserélik a gömbkőrisek lombjában elhelyezett fényfüzéreket is. Így azok a város többi fényével együtt ragyoghatnak az ünnepvárás idején.

„A Fő téren például megkezdődtek az adventi előkészületek, kerülnek fel a díszek. Természetesen ezekre a fákra is kerül majd, illetve az átfűzésekre a sétálóutca fölött adventi, karácsonyi díszvilágítás, hogy az első adventi vasárnapra békés, meghitt, az ünnep hangulatához méltó látvány és hangulat fogadja majd az erre járókat, itt dolgozókat.” - mondta a GESZ kommunikációs munkatársa.

A GESZ munkatársai remélik, hogy a munkálatokkal minél kevésbé zavarták az itt élőket, az itt dolgozókat és az erre járókat.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó