+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Katasztrófavédelmi gyakorlat
2016. november 16. szerda 10:57 - Vonyarcvashegy
Katasztrófavédelmi gyakorlat
A hirtelen lezúduló csapadék mennyiség a környék településein, így Vonyarcvashegyen is problémát okoz . Az önkormányzat , a Katasztrófavédelem, a Zala Megyei Polgárvédelmi Szövetség közösen gyakorlatozott az üdülő településen november 12-én , hogy egy kialakult veszély helyzetben hogyan tudnak közösen segíteni a csapadékvíz elvezetésében.

November  12-én ,szombaton reggel a Vonyarcvashegyi Polgármesteri Hivatal tanácstermében egyeztettek a gyakorlatban résztvevők. Laczikó Károly tűzoltó ezredes a település vezetőjének mondta el azokat a lépéseket, melyeket veszélyhelyzet esetén meg kell tenni, s amiben a a Katasztrófavédelem segíteni tud.

A nyári időszakban többször volt példa arra Vonyarcvashegyen, hogy a hirtelen lezúduló csapadék gondot okozott az ingatlanoknál és a közterületeken, mondta Péter Károly polgármester.

A gyakorlat helyszínén a hóesés ellenére folyt a munka. Az önkormányzat dolgozói, önkéntesek és a tűzoltók  tisztították a Rákóczi utcában az árkot. Nem csak tisztítani, mélyíteni is kellett. Jól látható volt, hogy szinte nem volt mélysége a gyűjtőároknak ahol elfolyhatna a víz. Az önkormányzat által biztosított erőgép segítségével mélyítették az emberek és egyben a kiásott földmennyiséget el is szállították. A gyakorlaton több utcában tisztították az árkokat, átereszeket ,hogy az esővíz és későbbiekben a megolvadt hólé a lakóházakat ne veszélyeztesse.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
 
A hétvégén hidat és buszmegállókat avatták, valamint átadták a felújított óvoda udvart is.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó