+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egy nap az uszodában
2017. március 7. kedd 13:38 - Keszthely
Egy nap az uszodában
702.456 métert úszott az a 7 csapat, akik részt vettek a 24 órás úszáson a Csik Ferenc Tanuszodában. A hetedik alkalommal megrendezett verseny idén két új csapattal bővült, akik ugyanolyan lelkesen szelték a habokat, mint a visszatérők. Vasárnap gyorsulási versenyt is rendeztek a tavaly szeptemberben elhunyt Csik Katalin emlékére.

Szombaton déli 12 órakor rajtolt el a 7. keszthelyi 24 órás úszóverseny. A civil kezdeményezésre indult program célja az úszás és az egészséges életmód népszerűsítése, valamint Csik Ferenc emléke előtt is tisztelegnek a résztvevők. Idén 7 csapat költözött be egy napra a keszthelyi uszodába, akik közül öten már rendszeres résztvevői a programnak.

„Csapatok neveznek a versenyre, déli 12 órakor elkezdjük a versenyt, és másnap délben 12 órakor pontosan fejezzük be. Folyamatosan számoljuk a megtett hosszokat minden csapatnál, tehát ez csapatverseny. Az a csapat győz, aki a 24 óra alatt a legtöbb hosszt leússza. Mi ezt méterben számoljuk, elég nagy számok szoktak kijönni a végén.” - mondta Illés Zoltán, a verseny egyik szervezője.

A versenyen bármilyen csapat indulhatott, korra, nemre és úszásnemre való tekintet nélkül. Az is a csapatokra volt bízva, hogy hány méterenként váltják egymást a medencében. A helyi csapatok közül a Georgikon és VÜZ Kft. is megmérettette magát, előbbi hatodik, míg az utóbbi a negyedik helyen ért célba. A győztes már nem először a Fröccs csapat lett, akik 124.406 méterrel nyerték meg az idei futamot.     

„Az este volt a legnehezebb része. Volt, amikor majdnem 3 kilométerrel vezettünk, és utána följöttek 500 méterre. Szerencsére a délelőtt folyamán vissza tudtuk tartani azokat, akik jöttek, és megtartottuk az első helyet.” - mesélte Szalai Szabolcs, a győztes csapat kapitánya.

A 24 óra végén Csik Katalin emlékére rendeztek gyorsulási versenyt a medencében. Az olimpiai bajnok Csik Ferenc lánya minden évben lelkesen látogatta a sporteseményeket, és ő vetette fel a gyorsulási verseny ötletét. Az első Csík Katalin Emlékversenyen női, férfi és gyerek kategóriában indulhattak a versenyzők, akiknek 25 méteren kellett a leggyorsabbnak lenni. A 24 órás verseny és a gyorsulási vetélkedő résztvevői emléklappal és kupával gazdagodtak.                       

Regman Karola - Keszthelyi TV                    

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár