Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Válogatott kiscápák
2015. jan. 8. csütörtök | Keszthely
Válogatott kiscápák
Már az olimpia lebeg a szemük előtt a legtehetségesebb keszthelyi kiscápáknak. A négy éve alakult egyesület nagy sikert ért el, hiszen négy úszóját a 2015-ös Jövő Bajnokai válogatott keretébe választották. A kiemelt tehetségek mellett mintegy ötven gyerek tagja a sportegyesület bő keretének. A sportra nevelés és az egészséges életmód mellett kiemelt cél a profi úszók nevelése Keszthelyen.

  Giczi Mátyás, Andor Benedek, Takács András és a tartalék kerettag, Bicskei Laura nagy reménységei az újkori keszthelyi úszósportnak.
Nem esélytelenek a gyerekek olimpiai tervei. Gyurta Dániel és Hosszú Katinka példáját követve a Jövő Bajnokai válogatott keretében nagy eséllyel indulhatnak el egy hosszú úton.

"Az a célom, hogy olimpikon legyek" -mondja Andor Benedek, aki amellett, hogy szeret úszni, nagyon jól érzi magát a csapattársaival is, akikkel sokat van együtt.

Giczi Mátyás már az elmúlt évben is válogatott volt, a kiscápák közt egyedüliként. Az ő szeme előtt is az olimpia lebeg.

A Keszthelyi Kiscápák SE elnöke Szántó Kata szerint nagyon hosszú és rögös út áll a négy gyerek előtt. A rengeteg edzés mellett kitartás, és támogatás kell előbb a szülőktől, majd az edzőktől, a várostól és végül az úszószövetségtől.

Takács Andrásnak Gyurta Dániel a példaképe. Azt mondja azért, mert a 200 méter mell a kedvenc száma, csakúgy mint az olimpiai bajnoknak.

Bicskei Laura szerint az iskola után néha fárasztóak az olykor két órás edzések, de azért kibírható, mert nagyon szeret úszni.

Csala Tamás és Szántó Kata kezei alatt pallérozódnak az ifjú tehetségek. A versenyekkel együtt akár hetente nyolcszor ugranak a medencébe a válogatott úszók. A lassan profi edzésmunkát végző 11 illetve 12 éves gyerekek óvodás koruk óta úsznak.

A Csik Ferenc Tanuszoda 2010-ben készült el, rá egy évre alakult meg a Keszthelyi Kiscápák SE, melynek négy év elég volt ahhoz, hogy válogatott úszókat neveljen. A Jövő Bajnokai program úszói a klubjaikban készülnek, havonta felmérőkön, negyedévente pedig versenyeken igazolják előrelépésüket.
Az év elején hivatalossá vált válogatott státuszok az egyesületnek, Keszthely városának és természetesen a gyerekeknek is nagy dicsőség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 29. vasárnap 15:34 | Keszthely
Hetyei Nóra, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója Houstonban ösztöndíjas. Már túl van az első versenyén.
| 2016. jan. 15. péntek 13:40 | Keszthely
Jó hírekkel indult az idei év a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesületnek
| 2014. dec. 19. péntek 08:51 | Keszthely
Száz indulója volt az V. Csik Ferenc Úszóversenynek, melyen kiemelkedően szerepeltek a házigazda kiscápák
| 2018. okt. 1. hétfő 17:18 | Keszthely
13 egyesület 183 sportolója vett részt a Keszthelyi Kiscápák versenyén a Csik Ferenc Tanuszodában.
| 2017. okt. 13. péntek 14:28 | Keszthely
Ausztráliában mérettetik meg magukat a Keszthelyi Kiscápák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.