Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / A Csik Ferenc Tanuszodából az Egyesült Államokba
2023. okt. 29. vasárnap | Keszthely
A Csik Ferenc Tanuszodából az Egyesült Államokba
Túl van első egyetemi versenyén Hetyei Nóra. A Keszthelyi Kiscápák SE úszója az idei tanévtől teljes ösztöndíjjal tanul és sportol az egyesült államokbeli Houstonban. Az egyetemi sport legmagasabb osztályában pallérozódik a keszthelyi lány. A sikerei megmutatják a keszthelyi úszósportban rejlő lehetőségeket és a szakmai munkát.

Keszthely, Hungary – ez a felirat olvasható Hetyei Nóra egyetemi bemutatkozó videóján. Az USA-beli versenyek előtt így mutatják be a Kiscápák kiválóságát. A 2023-as tanévtől teljes ösztöndíjat nyert a University of Houston egyetemre.  A szorgalmas, kitartó munka és az Európai Ifjúsági Olimpián elért eredményeinek köszönheti ezt. Ő az első sportoló Keszthelyről, aki helyi egyesületet képviselve jutott ki az USA-ba tanulni.

„Olyan lehetőségeim vannak, amik otthon nem biztos, hogy megadatottak volna. például ha otthon folytatom az egyetemet, akkor nem biztos, hogy a sportot ilyen szinten tudtam volna mellette folytatni. És ez egy életre szóló lehetőség. Akár még ha nem is sikerül jól az úszás, vagy akármi, legalább egy olyan tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam, ami más feltételek mellett nem biztos, hogy megtapasztalhattam volna” - nyilatkozta Hetyei Nóra. 

Nóri túl van az első egyetemi versenyén, felvette az ottani ritmust és megszokta a környezetet, rutint. A sok edzés mellett az első szemeszterben még kevesebb órája van, de jövőre már ott is nagyobb lesz a tempó.  

Hetyei Nóra a Kiscápák SE első leigazolt csapatának tagja volt 2012-ben. 2019-ben korosztálya legjobb úszójának választották. Többször elnyerte Magyarország jó tanuló, jó sportolójának járó címet, és a Keszthely város Legjobb Ifjúsági Sportolója díjat is. Edzője Csala Tamás, nevelő trénere Szántó Kata volt.

„Ő az első fecske és példát mutat a gyerekeknek, tehát példaértékű, hogy majd én is ki akarok jutni, vagy én is olyan akarok lenni, mint a Hetyei Nóra. Ha hazajön az országos bajnokságra, ott már szerepelt és döntőt úszott, de reméljük hogy előbbre is tud jutni majd az országos bajnokságon, nemcsak döntőbe szerepel, hanem a következő lépés, hogy 1-6-ban végez, vagy érmet szerez” - mondta televíziónknak Szántó Kata a Kiscápák elnöke. 

Nóri ösztöndíja négy évre szól. Természetesen az úszásban egyre jobb és jobb akar lenni. Úgy érzi, az első egyetemi versenyén elért idejénél még jóval többre képes.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. szep. 6. péntek 17:17 | Keszthely
Hetyei Nóra vezeti a hazai korosztályos országos ranglistát.
| 2019. júl. 10. szerda 16:14 | Keszthely
A Keszthelyi Kiscápák úszója eredményeivel bekerült a magyar válogatottba.
| 2023. okt. 24. kedd 15:55 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke
| 2022. okt. 7. péntek 13:13 | Keszthely
A kérelmek beadási határideje november 3-a, a kiírás Keszthely honlapján is megtalálható.
| 2021. nov. 4. csütörtök 15:21 | Keszthely
A szociális alapon igényelhető pályázaton akár 10 ezer forintot is kaphatnak havonta a keszthelyiek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.