Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Irány Sydney!
2017. okt. 13. péntek | Keszthely
Irány Sydney!
Sydneyben képviselik Keszthelyt és hazánkat a Kiscápák. Az egyesület négy úszója és egy edzője egy pályázatnak, és Keszthely valamint Hévíz támogatásának köszönhetően utazhat Ausztráliába, ahol edzőtáborban és versenyen is részt vesznek. A gyerekek már most lázasan készülnek a megmérettetésre.

Eligazítást tartott Csala Tamás edző annak a négy lánynak, aki eredményeivel kiérdemelte, hogy novemberben Sydney-be utazhasson. A Kiscápák idén is pályázaton nyertek több millió forintot arra, hogy a világ másik oldalán, Ausztráliában mérhessék össze a tudásukat a többi úszóéval. A korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett gyerekek - Nett Vivien, Hetyei Nóra, Tóth Luca és Szemán Dorka - már nagyon várják az utazást.

„Azért várom nagyon, mert, hogy milyen lenne ott, hogy milyen érzés lenne ott kint lenni, meg mindenre kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne ott kint.” - mondta Nett Vivien.

Hetyei Nóra így nyilatkozott: „Remélem, hogy nagyon jó lesz, és a verseny is nagyon jól fog sikerülni, én ebben nagyon bízom. Szerintem nagyon jó lesz.”   

A lányok kemény munkával érdemelték ki az utazást. A Kiscápák úszói heti 6-7-8 alkalommal edzenek, korosztályuktól függően. A gyerekek tavaly Miamiban mérték össze a tudásukat a világ számos úszójával, és több versenyszámban is sikerült érmet elhozniuk. Az ausztrál versenyen az edzők szerint erősebb a mezőny, de bíznak a gyerekek felkészültségében. Szántó Kata, a Kiscápák Egyesület elnöke kiemelte, az utazást Hévíz és Keszthely önkormányzata is támogatta.

„Sydney-be a pályázaton több millió forintot nyertünk, de nem a teljes összeget, annak csak a 70%-át. Ezért kértük Hévíz város és Keszthely város önkormányzatának a segítségét, hogy támogassa a gyerekeket, hogy ez a nemes cél megvalósulhasson. Nagyon szépen köszönjük ez úton is Keszthely városnak, hogy lehetőségeihez mérten támogatta a gyerekeket, hogy eljussanak Sydney-be.” - tájékoztatott Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE vezetője.

A csapat a novemberi indulásig kőkeményen edz, hogy Ausztráliában a legjobb formájukat hozhassák a versenyzők. A Kiscápák elnöksége azonban a jövőben sem tétlenkedik. 5 millió forintot sikerült elnyerni infrastruktúra fejlesztésre, amelyet az egyesület az edzései helyszínén használhat fel.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

| 2023. feb. 23. csütörtök 15:17 | Keszthely
Három úszojuk került be az idén a Jövő Bajnokai programba, de a tavalyi év is eredményes volt.
| 2022. máj. 9. hétfő 17:06 | Keszthely
A Jövő Bajnokai Program keretében látogatott a városba Sós Csaba, valamint Risztov Éva és edesanyja.
| 2020. ápr. 14. kedd 15:15 | Keszthely
A világháló és szárazföldi edzések segítségével próbálnak formában maradni az KKSE úszói.
| 2019. szep. 6. péntek 17:17 | Keszthely
Hetyei Nóra vezeti a hazai korosztályos országos ranglistát.
| 2019. már. 28. csütörtök 20:58 | Keszthely
11 alkalommal állhattak fel a dobogóra a keszthelyi sportegyesület úszói Szingapúrban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.