Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A Kiscápáknál tartott foglalkozást a Magyar Úszószövetség
2022. máj. 9. hétfő | Keszthely
A Kiscápáknál tartott foglalkozást a Magyar Úszószövetség
Keszthelyen tartott foglalkozást a Magyar Úszószövetség. A Jövő Bajnokai Program keretében Sós Csaba szövetségi kapitány, valamint Risztov Éva és édesanyja látogattak a Balaton-parti városba. Az eseménybe nem csak a gyerekek, hanem szüleik is bekapcsolódhattak.

Edzettek a Kiscápák. Ezúttal azonban Sós Csaba szövetségi kapitány instruálta a gyerekeket. A keszthelyi sport egyesület nagyon sok kimagasló eredményt ért el az elmúlt években. A 2022-es Jövő Bajnokai Programba 6 úszójuk került be. A sportolókat ismerik külföldön is, de a hazai utánpótlás sport meghatározó tagjai. Ezt nem csak kitartásuknak és tehetségüknek, hanem edzőiknek is köszönhetik.

„Mi őket régóta figyeljük, és nem udvariaskodás azért, mert itt adok interjút. Ilyen lehetőség, ilyen uszoda, ami itt van, van elég sok helyen, de ilyen színvonalas úszóklub nincs. Itt Szántó Katának meg kell említeni a nevét, aki rendkívüli energiával és nagy kedvvel csinálja ezt az egészet, és jól is csinálja. Az kellene, hogy ilyen szakosztály, ami itt a Kiscápák, ebből kéne nagyon sok az országban.” - tájékoztatott Sós Csaba, a Magyar Úszószevtség szövetségi kapitánya.

Sós Csaba nem csak edzést, hanem előadást is tartott a gyerekeknek. Beszélt nekik a különböző úszásnemek nehézségeiről és az edzők szerepéről is. A Jövő Bajnokai Programba megadott szempontrendszer alapján a legtehetségesebb gyerekek kerülhetnek be. A Magyar Úszószövetség felszerelést és versenylehetőséget is biztosít nekik és folyamatosan figyelemmel kíséri a fejlődésüket. Emellett a fiatalok az úszósport nagyjaival is találkozhatnak.

„Én azt gondolom, hogy az úszás nem egy izgalmas sportág, tehát rettentő monotonitás, és a szürke hétköznapok, azok tényleg nagyon nehezek. Viszont nagyon izgalmasak a versenyek, nagyon jó az, hogyha az ember elér valamit a saját erejéből. Azért jó az egyéni sport, mert ott az ember a saját erejéből tudja elérni azt, amit utána a magáénak tudhat. Én azt gondolom, hogy egy nagyon jó dolgot választottak, és ne keseredjenek el, hogyha valami nem sikerül, hanem menjenek tovább, mert nagyon sok olimpiai bajnok, világbajnok tudja azt mondani, hogy ez az út nagyon rögös, viszont utána gyönyörű sikerek várnak rá.” - emelte ki Risztov Éva, olimpiai bajnok úszó.

A Csány-Szendrey iskolában Tar-Molnár Ágnes tartott előadást a szülőknek. Risztov Éva édesanyja arról beszélt, hogy szülőként milyen nehézségekkel kellett megküzdeni azért, hogy lánya álma valóra váljon. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, fontos a gyermekek mellett állni minden körülmények között. Segíteni, támogatni kell őket, és nagyon sokat beszélgetni.     

„Hozzuk, visszük minden reggel, minden délután, minden este. Igazából tesszük a dolgunkat, amit tudunk, segítünk. Igazából mi ennyit tudunk, hogy elhozzuk, elvisszük, a többi meg az ő dolga meg az edzőé, úgyhogy szívesen segítünk ebben neki, amit csak tudunk.” - mondta egy szülő, Sárközi Kinga.

Tar-Molnár Ágnes Risztov Éva pályájának indulásáról is mesélt. Felelevenített számos vicces történetet, de nem hallgatta el a nehéz perceket sem.

Regman karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Négy év kihagyás után rendeztek ismét 24 órás úszást a Csik Ferenc Tanuszodában.
| 2023. okt. 29. vasárnap 15:34 | Keszthely
Hetyei Nóra, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója Houstonban ösztöndíjas. Már túl van az első versenyén.
| 2023. jún. 12. hétfő 13:46 | Keszthely
Hazai és külföldi versenyzők is rajthoz álltak, a leggyorsabb 3 óra 51 percceel teljesítette a távot.
| 2023. feb. 23. csütörtök 15:17 | Keszthely
Három úszojuk került be az idén a Jövő Bajnokai programba, de a tavalyi év is eredményes volt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.