+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vitték a pálmát a zalai strandok
2017. július 7. péntek 15:33 - Balatongyörök
Vitték a pálmát a zalai strandok
2017.évben 34 balatoni strand nevezett a Kék Hullám zászló elnyerésére. Harminchárom strandnak sikerült a legjobbaknak járó minősítés. Az új értékelési rendszerben az 5 csillagra emelt színvonalat tíz strand kapta meg. Közülük négy a zalai parton található, melyből három kiemelt díjazásban is részesült. A kiváló minősítésű strandok településvezetői ma délelőtt Balatongyörökön tartottak sajtótájékoztatót.

 "Mi jó barátságban vagyunk egymással és segítjük egymás munkáját is." Ezt Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere mondta a település strandján tartott  közös sajtótájékoztatón,ahol az érintett zalai strandok vezetői az idei ,Siófokon tartott Kék Hullám zászló értékeléséről adtak tájékoztatást. A 13 éve indított strandminősítő rendszerben évről-évre szigorítják a követelményeket. 2017-ben a szolgáltatások színvonalának értékelését háromról 5 csillagra emelték. Négy zalai strand kapott 5 csillagot és három különdíjban is részesült. A 3,5 HA területen lévő, 3500 főt befogadó balatongyöröki strand a legtöbb pontot érte el, ezzel fővédnöki különdíjban részesült.

A" Balaton Családbarát Strand" különdíjat vehette át Gyenesdiás , Diás Játékstrandja. A jelentős fejlesztéseken átesett fűrdőhely nem a szórakozást,hanem a családokat célozta meg. A szeon nyitására nagyszíbású megújulással várták a fűrdőzőket. Tvábbi fejlesztési elképzelésük már a "kis" Lido strandon augusztus vén meg is kezdődik.

Harmadik sikert besöprő strand  a vonyarcvashegyi Lido strand., ahol a fürdőzés és szolgáltatások minőségének magas színvonala mellett kiemelt szerepet ka a sport. A" Legsportosabb strand "díjat minősítést kapta a bírálóktól.

Keszthely városa három strandot üzemeltet. Mindhárom szolgáltató hely indult a strandok versenyén. A Libás és a Helikon stran három csillagot, míg a városi strand öt csillegot kapott. A Libás strandnál szolgáltatás bővítésre, a Helikon strandnál az iszaposodás megszüntetésére ven szükség a magasabb minőség elérésért- Mondta Keszthely polgármester, Ruzseics Ferenc.

Manninger Jenő szerint az öt csillagos minősítések igazolják, a fejlesztések meghozták mind a négy település esetében az eredményeket. További fejlesztésekre is jelentős támogatást kapnak a jövőben a települések.

Nagy szerep jutott a szolgáltatásoknak, a vízminőségnek rendezettségnek és tisztaságnak az értékelésben. A zalai strandok minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várják a szezonban a vendégeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár