Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jelentős fejlesztések a balatoni strandokon
2021. máj. 31. hétfő | Gyenesdiás
Jelentős fejlesztések a balatoni strandokon
A Kisfaludy turisztikai fejlesztési program strandfejlesztési támogatásával jelentős fejlesztéseket tudtak véghezvinni az önkormányzatok a fürdőhelyeken. Erről tartott sajtótájékoztatót a Diási Játékstrandon négy település, Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök polgármestere, amelyen jelen volt Manninger Jenő országgyűlési képviselő is.

A kormány minden támogatást megadott a balatoni strandok nyári felkészüléséhez. A kormányzat célkitűzése az, hogy minél többen kereshessék fel a szezonban a Balatont - mondta Manninger Jenő országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt a négy zalai település vezetője Gyenesdiás kedvelt családbarát strandján.

"A strandolás nagyon népszerű és a strandok fejlesztése mindenki számára hasznos és így a négy település itt Zala megyében, Keszthelytől Balatongyörökig fejleszti a strandokat a kormányzat támogatásával és a kormányzat kidolgozott a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül olyan elveket amelyeket figyelembe vesznek."- mondta el Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

2021.évi szezonra elsősorban a kiszolgáló helyiségek fejlesztésére összpontosítottak. Keszthely mindhárom strandján, június 12-től várják a látogatókat. Jelentős beruházást hajtottak végre az elmúlt hónapokban. Többek között megépült a Balaton legnagyobb vízi játéktere is.

"Ezek a fejlesztések mind azt szolgálják, hogy az ide érkező vendégek és az itt lakó emberek minél komfortosabb és kényelmesebb körülmények között tudják eltölteni a szabadságukat. Fontos megemlíteni, hogy a három strandon felül a tavalyi évben nyitottuk meg nagyon-nagy sikerrel egy kutyás fürdető helyet."- adott tájékoztatást Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Gyenesdiás többször megkapta a Balaton családbarát strandja címet és tavaly a járványhelyzet legfelkészültebb strandjának titulálta a fürdőhelyet a Kék Hullám minősítés zsűrije. Gál Lajos polgármester elmondta:"Ennek megfelelően alakítottuk a Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével a fejlesztéseinket és idén is gondoskodtunk mind  a vizesblokkok, mind az öltözők meglétéről. A biztonságos bejárásról a Balatonba és mindazokról az árnyékolás feltételeiről ami még inkább lehetőséget ad a nagycsaládoknak, hogy hosszabb időt töltsenek a strandunkon."

Mind a négy településen több hektáros strandok várják a fürdőzőket. Az üzemeltető önkormányzatok közül Vonyarcvashegy területet is bővített.

"Több mint öt hektáros strandunk van, egy ingyenes parkolással és még most egy több 2200 négyzetméter vontunk a strand területébe, hogy még több élményt adó elemet tudjunk elhelyezni az egész évben nyitva tartó, több generációs találkozási centrumnak a strandunkra. Nagyon sok fejlesztésünk van ami főleg családbarát és sport terén lett létrehozva. Ami azt jelenti, hogy most átadtuk a baba-mama szobánkat ,ami egész évben nyitva van."- mondta Vonyarcvashegy polgármester,Pali Róbert.

Kiszolgáló helyiségek, játszóterek, pihenőpadok és zöldfelületek újultak meg a szezonra a szabadtéri fürdőhelyeken. Van, ahol a strandnyitásig még folynak a munkálatok.

"Balatongyörökön két fürdővel, szabadvízi fürdővel várjuk a vendégeket. Az egyik a községi strand, másik a szépkilátói strand ami tavaly év végén nyílott meg és idén már várni fogja a vendégeket. Mind  a két strandon nagy vizes blokkok fejlesztések folynak jelenleg, mind a kettő a strand nyitásra el fog készülni. A nagy közösségi strandunkkal június közepén a kisebbik strandunkkal július első napjaiban fogunk elindulni."- adott tájékoztatást Biró Róbert Balatongyörök polgármester.

Bár az időjárás  és a víz hőmérséklet nem kedvez még fürdőzésnek a  zalai Balaton-part strandjai felkészülten várják a  vendégeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. júl. 14. péntek 16:44 | Keszthely
A Kék Hullám Zászló minősítésen az 5 csillag mellett több különdíjat is bezsebeltek a települések.
| 2022. aug. 19. péntek 19:04 | Keszthely
A nyári hőségben rekordszámú látogató volt a balatoni strandokon.
| 2021. már. 30. kedd 19:04 | Gyenesdiás
Megújult strandokkal várják a szezont Gyenesdiáson.
| 2020. szep. 7. hétfő 19:05 | Keszthely
Megújulva várja 2021-ben a vendégeket Keszthelyen a Városi Strand.
| 2020. jún. 8. hétfő 12:10 | Keszthely
Sokan kirándultak az első nyári hétvégén a Balatonhoz.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.