Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jelentős fejlesztés Gyenesdiás strandjain
2021. már. 30. kedd | Gyenesdiás
Jelentős fejlesztés Gyenesdiás strandjain
Közel 47 millió forintot nyert két strandjának fejlesztésére Gyenesdiás. A Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Strandfejlesztési konstrukció pályázati sikeréről sajtótájékoztatón számoltak be pénteken. A szezon kezdetére mind a Diási Játékstrand, mind pedig a családok által kedvelt, nyugalmat árasztó Gyenesi Lidóstrand is megújulva várja a vendégeket.

Gyenesdiás lélekszáma az elmúlt harminc évben megduplázódott, ezáltal az idegenforgalmi befogadóképesség is jelentősen fejlődött. A strandok folyamatos fejlesztésére a közelmúltban 100 millió forintot fordítottak. Ennek eredményeképpen  a 4500 fő befogadóképességű, 4,5 hektáros területen lévő  Diási Játékstrand 2020-ban is 5 csillagos minősítést kapott, illetve elnyerte a Balaton legjobb strandja címet. Mindemellett a járványhelyzet legfelkészültebb strandja címet érdemelte ki az elmúlt évben- mondta el a sajtótájékoztatón az üdülőhely alpolgármestere, Góth Imre. A fejlesztések nem állnak meg a település családbarát fürdőhelyein- emelte ki az alpolgármester.

"Igyekszünk megőrizni azokat az értékeket, amik idevonzották az embereket. Ezért lett talán a strandunk családbarát, gyermekbarát és nagyon sokan szeretik az árnyas parkjaikat. Ezeket igyekszünk megőrizni és a hozzánk visszajutó információkból pedig mindig próbálunk fejleszteni, csinosítani, megvalósítani olyan dolgokat, amire igény van. Állandó feladat például a területnek a füvesítése, szeretnénk az útjainkat térkövezni, burkolni. Erre van jelentős igény. Olyan padokat kihelyezni, amik kényelmesebbé teszik az itt élőknek a szórakozását. Zuhanyzók után jelentkezett nagyobb igény, kabinokat kellett fejlesztenünk. Olyan számzáras berendezéseket kellett elhelyeznünk ahová az emberek az értékeiket nyugodtan el tudják helyezni."- mondta el Góth Imre.

Régóta megoldandó feladat, egy olyan beléptető rendszer kiépítése, amivel meggyorsítható a  strandra való bejutás. Egy vonalkódos beléptető rendszert is kiépíteneka Kisfaludy programban. A kisgyermekek játszóterének árnyékolására napvitorlákat szerelnek fel.  A támogatásból megvalósuló beruházások három éve folynak Gyenesdiáson.

"Jelenleg a Kisfaludy strandfejlesztési koncepciónak a 4.ütemében kaptunk támogatást. Ezt a koncepciót 2017-ben írták ki először, az volt az első ütem. S kaptunk az első ütemben, s ez most a 4. ütem. Az 1. és a 2. ütem megvalósult. Az 1. ütemben is főleg a zöldterület feltöltés és a füvesítés volt a nagyobb volumenű, ami megvalósult. Akkor készült el az I love Gyenesdiás felirat."- adott tájékoztatást Hosszu Gábor, településfejlesztési referens.

A második ütemben is a zöldterületek és a játszóterek fejlesztésére volt lehetőség mind a Diási Játékstrandon, mind pedig az 1000 főt befogadó Gyenesi Lidóstrandon. A negyedik ütem munkálatai februárban kezdődtek el a zöldfelületek kialakításával, karbantartásával. A tervek szerint a teljes beruházás május végére készül el. A szezonnyitón már két megújult, korszerű fürdőhellyel várja a vendégeket Gyenesdiás.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.