+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tánc, zene, vidámság - farsangoztak az aranykorúak
2024. február 5. hétfő 14:48 - Sármellék
Tánc, zene, vidámság - farsangoztak az aranykorúak
Vidám hangulatban búcsúztatták a telet a szépkorúak Sármelléken. Négy év után ismét megrendezhették az Aranykorúak Társaságának farsangi mulatságát, melyen 15 csapat mutatkozott be. A nyugdíjas korosztálynak sokat jelentenek ezek a közös találkozások, nagy örömmel készültek a szereplésre.

Reptéri tánccal örvendeztették meg a közönséget a zalavári csoport tagjai. Ezzel a műsorral vette kezdetét a vidámság. Tánc, ének, mókás jelenetek szerepeltek a programban. 

Az alsópáhokiak ”Egyéni Alsópáhoki Viselet” címmel készültek. Ismert népdalok dallamára költöttek településükre és a nyugdíjas életre jellemző szöveget. Szerepeltették községük fejlesztéseit, de énekeltek a délutáni sorozatokról, a gondosóráról és a nyugdíjról is. A közönség körében is nagy sikert aratott a jó hangulatú nótázás.

„Nagyon sok segítséget kaptunk Füléné Kiss Hajnalkától. Azért, mert kellett valami újdonság, amivel eljöjjünk ide. Mindenki nagyon-nagyon készült, nagyon szívesen jöttünk. Örömmel jövünk Sármellékre, olyan szívesen fogadnak bennünket. 11-en vagyunk a nyugdíjas klubban.” - mondta Kiss Józsefné, a Alsópáhoki Nefelejcs Nyugdíjas Klub vezetője.

A farsangi bálnak évek óta Sármellék ad helyszínt. Horváth Tibor polgármester elmondta, a szépkorúaknak sokat köszönhetünk, lelkesedésük és energiájuk pedig példa lehet mindannyiunknak. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala vármegyei elnöke hangsúlyozta, a szervezet Keszthelyi járása nem csak az aranykorúak összetartásában jeleskedik, hanem országosan a legjobbak között teljesít a véradás szervezésében. Ezért is jár külön köszönet nekik.

A rendezvényt négy év után szervezhette újra meg az Aranykorúak Keszthelyi Járási Társasága. A szervezetet a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére hozták létre 2012-ben, melynek célja az idősebb korosztály aktivizálása. A farsangi bált mindenki nagyon várta, ez a közös ünnep sokat jelent a szépkorúaknak. 15 csapat mintegy 200 fővel érkezett.

„Azt hiszem, hogy most látva a műsorszámot, az aranykorúak nem öregedtek meg. Szinte fiatalokat meghazudtoló műsorokat adnak elő és mindig újabb és újabb ötlettel, leleménnyel jelentkeznek a színpadon. El kell azt is mondani, hogy vannak olyanok, akik életükben nem álltak színpadon. Most, amikor a nyugdíjas klubok keretében jönnek a rendezvényeinkre, akkor szerepelnek. Azt hiszem, hogy ez is egy olyan plusz adomány, amit kapnak tőlünk, mi pedig a szép produkciókat kapjuk tőlük.” - emelte ki Kapcsándy Mária az Aranykorúak Keszthelyi Járási Társasága elnöke.

Az Aranykorúak Társaságának évente négy nagy rendezvénye van. Jelenleg szervezés alatt van a juniális, de várhatóan lesz szüreti és adventi találkozójuk is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus