Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Több nagy beruházást tervez Keszthely
2024. jan. 19. péntek | Keszthely
Több nagy beruházást tervez Keszthely
8,7 milliárd forint értékben pályázhat támogatásra az új uniós ciklusban Keszthely. A város kilenc projektet szeretne megvalósítani a következő években ebből. Körforgalmat is terveznek Keszthelyre a Lovassy és az Apát utca kereszteződésében, ez várhatóan 2025-ben valósulhat meg. A testület már korábban jóváhagyta ezeket a beruházásokat. Manninger Jenő polgármester sajtótájékoztató keretében ismertette ezeket a fejlesztéseket.

A Lovassy és Apát utcák kereszteződése egész évben, különösen nyáron nagyon forgalmas. Erre lehet megközelíteni a két nagy Balaton-parti szállodát, a Pavilon sort, a Zenepavilont és a nyári nagy rendezvényeket, de a buszpályaudvar és a vasútállomás is nagy forgalmat generál. Már régebben felmerült, hogy itt körforgalmat építenek, de korábban ezt nem tartották lehetségesnek. A mostani városvezetésnek sikerült megterveztetni a csomópontot. A Keszthelynek szánt TOP Plusz Városfejlesztési programtervből 630 millió forintot szánnak a körforgalomra. Manninger Jenő polgármester elmondta, már az engedélyeztetési fázisnál tartanak.  

„Elég nehéz tájékozódni és különösen nehéz befordulni a buszoknak a vasút felől, de mindenkit zavar ez úgy gondolom. Régóta próbálkoztam, de nem sikerült korábban körforgalmat tervezni. Most úgy néz ki, hogy már minden engedély rendben van, meg lehetett tervezni ezt a körforgalmat. Itt egy kis menekülő útvonal van, azért is, hogy aki a vasút felől jön és esetleg torlódás van, akkor el tudjon menni ebben az irányban.” - emelte ki Manninger Jenő polgármester.

Parkolót is építeni fog a város a Balaton-parton. A strand hátsó parkolóját 170 férőhelyesre bővítik ki a részben önkormányzati, részben kihasználatlan MÁV területen. A városfejlesztési projektek között szerepel még a Balaton-part déli sétányán, a volt Zala Kemping önkormányzati tulajdonú területén egy tanösvény kialakítása. A Natura2000 területre 300 millió forint támogatást igényel az önkormányzat. Belterületi utak javítására 900 millió forintot terveznek. A projektek között szerepel kerékpárutak és kerékpáros szolgáltatások fejlesztése is, melyre 650 milliós keretre számít az önkormányzat. 600 millió forintból valósítanák meg a belváros, illetve a zámori városrész csapadékvíz elvezetésének fejlesztését. 140 millió forintot szánnak a Sirius Hotel és a Royal Homes előtt lévő sétány fejlesztésére, kiszélesítésére.

„Ezenkívül van benne két olyan fejlesztés, ami inkább gazdaságfejlesztés jellegű. Egy fürdőfejlesztés, amely a focipályán lévő területnek a fejlesztése. Egy korzó létrehozása a mellette lévő kiszolgáló épületekkel. És a Balaton Színháznál vendégfogadó tér kialakítására. Ez azt segítené, hogy a konferenciaturizmus is fejlődjön a szomszédos épületen belül.” - ismertette a város első embere.

Hozzátette, a projekteket bővebben is ismertetni fogják. Most a feladatuk az, hogy beadják a pályázatokat a már Keszthelynek elkülönített keretre. Meg kell felelni az uniós kiírásoknak, abban az esetben gazdálkodhat a támogatási összeggel Keszthely.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A város több pontján aszfaltoznak a szakemberek, a tervezés során lakossági igényeket is figyelembe vettek.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Alsópáhok
216 folyó méter járda újult meg Alsópáhokon a Dózsa György utcában.
| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:57 | Alsópáhok
A település kiemelt célja, hogy növelje a lakosságszámot, és segítse a fiatalokat és az időseket.
| 2023. nov. 3. péntek 15:39 | Gyenesdiás
A beruházásnak köszönhetően a felgyenesi részen megoldódnak az ivóvíz nyomásproblémái.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.