+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az összetartozás ereje
2023. augusztus 25. péntek 15:15 - Zalaszabar
Az összetartozás ereje
Lakóotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket fogadtak a Holnapocska Táborban. A 200 fiatal egy teljes napot tölthetett Zalaszabarban, ahol a park összes játékát kipróbálhatták. Az összetartozás ereje című projekt a NATO Jótékonysági Bazár támogatásának köszönhetően valósult meg.

Nagy sikernek örvendett a hullámvasút a gyerekek körében. A legtöbben több kört is mentek a kalandpark egyik legkedveltebb játékelemén. Az egynapos programon sokan már nem először vettek részt, de minden alkalommal nagy élmény nekik a kirándulás.

„Igazság szerint én már többször is voltam itt. Úgy gondolom személy szerint, hogy sosem lehet megunni, hiszen rengeteg olyan lehetőség van, ahol szórakozunk, rengeteg élményt szerezhetünk.” - mondta egy résztvevő, Burucs Letícia.

A parkban a kisebb és a nagyobb gyerekek is találtak maguknak szórakozási lehetőséget. Népszerű volt a trambulin, ami nemcsak jó kikapcsolódás, hanem kiváló sportolási módszer is. A legkisebbek a kockák közé ugráltak be a legszívesebben.

„Igazság szerint többször is volt alkalmam táborozni itt. Úgy gondolom, minden korosztálynak maradandó élmény, és ezért igazából.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Szilágyi Alexa.

A Holnapocska Alapítvány a NATO Jótékonysági Bazár pályázatán nyert támogatást a projektre. A vásárt minden év novemberében Brüsszelben szervezik meg, ahol a 42 tagállam vonultatja fel nemzeti termékeit. A program elsődleges célja a jótékonyság, valamint egymás megismerése.

„A vásárból befolyt bevételt jótékony célra fordítják teljes egészében, ami azt jelenti, hogy közel 30, nemzetenként maximum kettő nemzeti alapítvány, nonprofit szervezet szerezhet maximum 10 000 euró összegben támogatást. 2022-ben  két magyarországi jótékonysági szervezet is elnyerte a megpályázott összeget, melyek egyike a Holnapocska Alapítvány volt.” - emelte ki Somogyi Dóra, a a NATO Charity Bazaar volt magyarországi önkéntes képviselője.

A Holnapocska Alapítvány folyamatosan szervez táborokat hátrányos helyzetű vagy beteg gyerekeknek. Ezekre az ország minden pontjáról érkeznek általános iskolás fiatalok, akik több napot töltenek a kalandparkban.

„Közel 200 nevelőotthonos vagy nevelőszülőknél élő gyermek vesz részt nálunk ma, itt a Zobori Élményparkban. Az elmúlt 12 évben törekedtünk az innovációra, ennek köszönhetően fejlődött a Holnapocska Tábor, melyben már súlyos betegségből gyógyuló, valamint hátrányos helyzetben élő gyerekek tölthetik nálunk a nyári szünetüket.” - tájékoztatott ifj. Szabadics Zoltán, a Holnapocska Alapítvány táborszervezője.

A kánikulában a gyerekek főként a beltéri élményeket választották. Természetesen nagy sikert arattak a számítógépes játékok, a fiúk focimeccset játszottak a klímatizált helyiségben.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus