+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A legtöbb horgász időben leadta a fogási naplót
2023. március 9. csütörtök 17:55 - Keszthely
A legtöbb horgász időben leadta a fogási naplót
Február utolsó napján lejárt a fogási naplók leadási határideje. Ha valaki hibásan töltötte ki a dokumentumot, vagy nem adta le, akkor is válthat 2023-ra állami horgászjegyet, de pótdíjat kell fizetnie. A fogási napló célja, hogy felmérjék a hazai halfaunát és horgászati szokásokat, eredményeket.

A fogási napló leadási határideje évek óta változatlan: február 28. A horgászoknak annál a szervezetnél kell leadni, amelynél az állami horgászjegyüket kiváltották, vagy ott, ahol a következő évi állami horgászjegyet szeretnék kiváltani. A naplóban a halfajt, a hal súlyát és a vízterületet kell megnevezni, illetve a horgásznapokat, akkor is ha nem akadt semmi a horogra. A most leadott dokumentumokat összesítik, az adatok nyárra dolgozzák fel.

„Az a cél, hogy közösen oldjuk meg egy nagy horgászközösségként azt a feladatot, hogy minél pontosabb látképet tudjunk szolgáltatni az élővizeink halelviteléről és ezáltal egyébként a halfauna általános állapotáról is, mert a kettő között komoly összefüggési rendszer van. Kicsit javítottunk is a struktúráján a 2022-es képest a 2023-as fogási naplónak. Neuralgikus pont az ezüstkárász, keszegfélék különválasztása, a halgazdálkodási hasznosító által külön gyűjtésre előírt halfajoknak a nevesítése” - mondta televíziónknak dr. Dérer István, a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Központ főigazgatója. 

A MOHOSZ az elmúlt években azt tapasztalta, hogy a horgászok 98 százaléka leadta a naplót. A hibásan kitöltött vagy le nem adott fogási napló esetén is váltható a 2023-as évre szóló állami horgászjegy, de csak plusz ötezer forint pótdíj megfizetése esetén.Jövőre már elektronikus fogási napló lesz, de mellette megmarad a papíralapú dokumentum is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus