Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Közösségépítés a Balatonon
2024. szep. 11. szerda | Gyenesdiás
Közösségépítés a Balatonon
Horgászversenyt rendezett a hétvégén a Gyenesdiási Horgász és Vízisport Egyesület. A már hagyománynak számító megmérettetés az Alsógyenesi kikötő mellett zajlott, csónakokból. A szervezők a programot közösségépítő céllal rendezik meg minden ősszel.

Feszült figyelem árad az egy vonalban felsorakozott versenyzők csónakjai felől. Mindenki kapásra vár. Császár Sándor gyermekkorában, a Tüskevár regény olvasásakor szeretett bele a horgászatba. Hatodik alkalommal méretette meg magát a rendezvényen.

„Én meg vagyok elégedve vele. Vannak amikor szerencsésebb napok vannak, vannak amikor nem szerencsésebb napok, de gyakorlatilag annyira jó ez az egész tevékenység, és ráadásul egy ilyen verseny az mindig felteszi az i-re a pontot az évben, a horgásztársakkal egy jó beszélgetés, röhögés, hogy ez így komplett ahogy van. Hallal és hal nélkül is.”

A versenyre egyéniben és csapatban is lehetett nevezni, utóbbinál a kifogott halak súlyának átlaga volt a mérvadó a verseny szempontjából. A horgászegyesület tagjainak ez a megmérettetés már hagyománynak számít ilyenkor ősszel.

„Ez egy horgászverseny, amelyet az egyesületünk minden évben megrendez. Elsősorban közösségépítő jelleggel hoztuk létre. Nem is nagyon a versenyzésről van szó, hanem inkább az együttlétről és az utána egy közös ebéd elfogyasztásáról szól az egész. De nyilván, azért van, aki komolyan veszi, és megpróbál győzni. Nagyon értékes ajándékaink vannak, minden évben megrendezzük az eseményt.”
 - nyilatkozta Gombos József, a  Gyenesdiási Horgász és Vízisport Egyesület elnöke.

Az egyesület több dolgot is zászlajára tűzött, amikben erősíteni akarnak az ősz folyamán. Ezek a  közösségépítés mellett a különböző társ-egyesületekkel való kapcsolattartás.

„Szeretnénk folytatni az eddigi munkát. Próbálunk mindig bővülni, mindig új dolgokat behozni az egyesület életébe. Próbálunk a közösségek felé nyitni. A társ-egyesületekkel tartjuk a kapcsolatot. Szívesen látjuk őket a tanyánkon vendégül. Ők is jöhetnek egy közös program erejéig, itt van nekik mind a 2 kikötőnk.” - nyilatkozta Krasznai István, az egyesület elnökhelyettese.

Idén a borús napkezdés miatt mindössze 34-en jelentkeztek a megmérettetésre, zömében helyiek, de Győrből és Szegedről is jöttek, valamint volt külföldi jelentkező is.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 14. szerda 19:15 | Keszthely
Minimálisan, de emelkedett tavaly a horgászfogások mennyisége országosan.
| 2024. jan. 12. péntek 16:32 | Keszthely
A tavaly kiváltott engedélyek január 31-ig érvényesek.
| 2023. nov. 29. szerda 16:46 | Rádpuszta
Szó esett a haltelepítésekről, a törpeharcsa gyérítéséről és az elmúlt időszak tévhiteiről is.
| 2023. már. 9. csütörtök 17:55 | Keszthely
Ha valaki hibásan töltötte ki a dokumentumot, vagy nem adta le, akkor is válthat állami horgászjegyet.
| 2023. már. 6. hétfő 16:27 | Keszthely
Életbe lépett a balin, a süllő, a kősüllő és a sügér fajlagos fogási tilalma.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.