+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kézből etették a dámszarvast a maskarás gyerekek
2023. január 31. kedd 14:31 - Gyenesdiás
Kézből etették a dámszarvast a maskarás gyerekek
Farsangváró programot rendeztek a Festetics Imre Élményközpontban. Látványetetés, különleges rovarok és arcfestés is színesítette az eseményt. A Bakonyerdő munkatársainak célja, hogy az élmények mellett hasznos tudást is nyújtsanak hazánk vadvilágáról.

A kukoricát nagyon szeretik az élményközpont birkái. A Farsangváró programon az újszülöttek voltak a kedvencek. Karácsonykor és januárban jött a világra egy-egy bárány a cikta juhoknál. A merinóknál pedig mindössze pár naposak az ikrek, akik szerencsére egyre erősebbek.

„Ide jöttünk, megnézni az állatokat és nagyon jó" - nyilatkozta Maresch Laura. 

Az etetést bárki megpróbálhatta. Laura és a többi gyerek is örömmel kínálta a takarmányt a birkáknak. A vaddisznók pedig lédús almát csemegézhettek. 

Pocak, a dámszarvas a látogatók kezéből is szívesen csemegézik. Az élményközpont célja, hogy az állatok közelébe kerüljenek az emberek és hasznos ismereteket tanuljanak meg róluk. Sokan például összekeverik a dámvadat az őzzel. Az ilyen etetéseken azt is elmondják a vezetők, hogy a szarvasnak agancsa, míg a muflonnak szarva van.

Varga Péterné, a Festetics Imre Élményközpont ökoturisztikai vezetője: „Abszolút nem ismerik a hazai erdők nagyvadfajait az emberek. Azt látjuk, hogy az általános iskolában is egyre kevesebb a környezetismeret oktatás és nincsenek vele tisztában. Ha elmennek állatkertbe, ott is inkább egzotikus állatokkal találkoznak. Szerintem nagyon fontos, hogy tudják, hogy mi veszi őket valójában körül.”

Beltéren is sok érdekesség várta a látogatókat. Nemszeretem állatokat is láthattak. A kaméleont kézbe is lehetett fogni. A méretes madárpókkal viszont a gazdája is óvatosan bánik. A rendezvényre még csótányokat is hoztak. Farsang lévén sokan bújtak jelmezbe. Ángyán Ádám oroszlánnak, testvére pedig Zorrónak öltözött. Gyakori vendégek az élményközpontban - ahogy Ádám fogalmazott: "mert ez mindig jó és vicces.”

A Festetics Imre Élményközpont a két nagy fesztiválja – a Csodaszarvas családi nap és a Nyuszifül fesztivál - mellett igyekszik minél több ilyen, kisebb családi napot meghirdetni. Túrákat és csapatépítő tréningeket is szerveznek az idén. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus