Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fogy a sonka a bevásárlóközpontokban is
2017. ápr. 13. csütörtök | Keszthely
Fogy a sonka a bevásárlóközpontokban is
A nagyáruházak parkolóinak telítettsége is arra utal, sok vásárló keresi fel az üzleteket a húsvét előtti napokban. Tojásból, sonkából nagyon sok fogy ebben az időszakban. A karácsonyi forgalmat követően a második legnagyobb forgalmat vonzó ünnepkör a húsvét. A raktárak teljes kapacitással működnek, mindenki a négy napos hétvégére készül.

Keszthely egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában nagy tömeg árulkodik a húsvéti ünnepek közelségéről. Annak ellenére, hogy folyamatosan fogy az áru a polcokról, a dolgozók is pótolják a készletet. Óriási a választék csokinyulakból, csokitojásokból és egyéb, hasonló húsvéti áruféleségekből is. Az üzletlánc tapasztalatai azt mutatják: az utóbbi időben egyre inkább a minőségi termékek iránt érdeklődnek a vásárlók. Szívesen választják akár a magasabb árú, ám prémium kategóriás árucikkeket is. Vigh Nándorné hústermékeket vásárol a pultnál. A hosszú hétvége egy részét munkával fogja tölteni.

"Nagy főzés nem lesz, mert én is a kereskedelemben dolgozok. A sonkát megvettük, megkövesztjük, tojás lesz mellé, húsleves lesz, rántott hús csirkéből, karajból, meg egy kis süteményt fogok sütni. Vasárnap és hétfőn leszek csak otthon én is." - mondta Vigh Nándorné.

A húsvét legfontosabb velejárójából, a sonkából is óriási a kínálat - szó szerint is. A jó minőségű termék hagyományos sózással, pácolással készül, színe a barnásvöröstől a sötétebb irányba hajló. A húsvéti sonkának nincs vallásos alapja, egyszerűen praktikus okok miatt alakult így a szokás a hűtőgép feltalálása előtti évszázadok során. Főleg a füstölt sonkát keresik a vevők.

"Annyi füstölt sonkát adunk el húsvéti szezonban, mint fél év alatt normál időszakban. Emellett a füstölt kolbászok iránti kereslet is megugrik. A legnépszerűbb termékek közül természetesen a tojást is érdemes lenne kiemelni. Az éves értékesítési forgalom körülbelül 20 %-át értékesítjük." - nyilatkozta Varga Eszter, média kapcsolatok menedzser.

Ebben az üzletben fehér tojás is kapható. Kedvelik a vásárlók, mert könnyen lehet festeni. Természetesen a hagyományos termék is keresett, ebből is sok fogy. A korábbi évekhez képest - a méretet illetően - változott a kereslet az üzletekben.

Varga Eszter hozzátette még: "Ami egyébként az elmúlt évekhez képest egy pici változás, hogy eddig az “S”-es méretű tojások számítottak népszerűbbeknek, azonban a korábban említett minőségi termékek irányába való elfordulásának köszönhetően most már az “M”-es méretű tojás az, amiből a legtöbbet értékesítjük a húsvéti időszakban."

Természetesen nem csak az említett termékek, hanem a kerékpárok, játékok, egyéb húsvéti ajándékok forgalma is megnő ebben az időszakban.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Balatongyörök
Balatongyörökön évek óta nagy népszerűségnek örvend a tojásgurítás a családok körében.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Húsvéti ételeket hoztak a hívek a templomba.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Nyuszisimogató, kézműveskedés és kiállítás is várta a látogatókat.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Megnyitotta a szezont a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.