Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Vackor is bemutatkozott a Majorbéli Pikniken
2024. ápr. 1. hétfő | Keszthely
Vackor is bemutatkozott a Majorbéli Pikniken
A húsvét jegyében a hagyományos Majorbéli Piknikkel nyitotta meg kapuit a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely Élménygazdasága. Különböző játékokkal készültek a családoknak, az állatok is nagyon népszerűek voltak a látogatók körében.

A jószágokat is meg lehetett etetni az Élménygazdaságban. Ilka és Bársony, a két kárpáti borzderes tehén mellett a juhok is szívesen fogadták a csemegét. A közönségkedvenc csacsi, Füge a simogatást is megengedte. A húsvétra való tekintettel nyuszikat is lehetett csodálni. Ezen a napon mutatkozott be Vackor, a kis pulikutya, aki rögtön belopta magát mindenki szívébe. A szervezők családi kincskereső játékkal is készültek, melyet szívesen próbáltak ki a látogatók. Összesen 10 helyszínt kellett megtalálniuk. 

„Tavaly is voltunk már kinn, tavaly is nagyon-nagyon sikeres volt és az idei év is úgy néz ki, hogy nagyon tetszik a gyerekeknek. Vannak ilyen találós kérdések, most ennek a megfejtésén vagyunk éppen. Legalább megismerik a gyerekek a régi tanyasi környezetet, egy kicsit a régi növényeket, meglátják itt a régi népszokásokat. Nagyon sikeres, tavaly is nagyon jó volt és azért is jöttünk vissza, mert nagyon tetszik.” - osztotta meg Tajti Tibor.

Locsolóversmondó versenyt is hirdettek a piknikre. A bátor jelentkezők szebbnél szebb költeményekkel kápráztatták el a közönséget. Kézműveskedéssel is készültek a szervezők, húsvéti dekorációkat lehetett alkotni. A szezonnyitó rendezvény mindig nagyon népszerű a majorban, ez idén sem volt másképp. Az intézményben a későbbi programokra is folyamatosan készülnek, jó szezonra számítanak. 

„Az idei szezonban a kiállításaink április végén nyitnak. Megtartjuk a nagy rendezvényeinket, mint a géptalálkozó, a Múzeumok Éjszakáját nagyon várjuk és az Őszi Fesztivál keretében is megrendezésre kerülnek a nagy rendezvények. Holnapi naptól indul a múzeumpedagógiai-szezonunk. A hat héten át tartó nyári táborainkra pedig már hetekkel ezelőtt beteltek a helyek, úgyhogy látva az eddigi rendezvénynek a sikerét nagyon pozitívan tekintünk az idei év elé.”  - mondta el Rajnai Virág Éva kiállítóhely-vezető.

A látogatóknak ajándékkal kedveskedtek. Kemencében sült kalácsot és házi kakaót kaptak az érdeklődők, amelyeket szívesen fogyasztottak el a helyszínen. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
| 2023. nov. 7. kedd 16:52 | Keszthely
A Károly-napi eseményen a szőlőnemesítő fajtáiból készült nedűket kóstolhatták meg a résztvevők.
| 2023. okt. 25. szerda 16:35 | Keszthely
A Magyar Géniusz Program állt a program középpontjában.
| 2023. aug. 4. péntek 16:05 | Keszthely
Voksolni augusztus 7-e hétfő 24 óráig lehet.
| 2023. jan. 10. kedd 17:10 | Keszthely
Tavaly kettős jubileumot ünnepeltek az intézményben, új tárlatok is nyíltak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.