Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Húsvéti családi nap volt Vonyarcvashegyen
2024. ápr. 1. hétfő | Vonyarcvashegy
Húsvéti családi nap volt Vonyarcvashegyen
Húsvéti családi napot rendeztek Vonyarcvashegyen a művelődési házban. Kézműveskedéssel, játszóházzal és kiállítással is várták az érdeklődőket. A szervezők célja az volt, hogy az ünnep előtt közösségépítő eseményt kínálhassanak a látogatóknak.

Nyuszisimogató várta a betérőket a művelődési ház udvarán. A kicsik örömmel tapasztalták meg, hogy milyen puha szőrük van az állatoknak.  A helyi mézeskalács szakkör segítségével az édesség díszítését is ki lehetett próbálni. Az ünnepkörhöz kapcsolódó szimbólumokkal, mint a tojás, nyuszi és virágalakzatok - készültek, ezeket dekorálhatták a látogatók. Mind a felnőttek, mind a fiatalok körében népszerű volt ez a foglalkozás.

„Igazából én elsőnek díszítek ilyen mézeskalácsokat. Ami így kipattant a fejemből, azt elkezdtem csinálni. Az első mézeskalácsom egy kicsit bénácska lett, de aztán szépen lassan belejöttem, most már csináltam sokat és tetszik, nagyon tetszik. Meg az is nagyon jó benne, hogy meg lehet enni. Szerintem az az egyik legjobb benne.”   - mondta el Horváth Máté.

Húsvéti kézműves foglalkozáson is részt vehettek a családok. Elkészíthették saját dekortojásaikat, amiket egyedi elképzeléseik alapján mintáztak meg. Pöttyös, csíkos, színes alkotások egyaránt készültek. Emellett színezhettek és varrhattak is az érdeklődők. Akinek kedve volt, az a különböző társasjátékokat is kipróbálhatta. 

„Tavaly is ugyanígy rendeztük meg, nagyszombat délutánján és ugyanígy nagyon nagy volt rá az érdeklődés. Korábban nem biztos, hogy érdemes volt. Ez ugye a tavaszi szünet közepén van, hiszen jó pár iskolában régóta, több napja szünet van és még a jövő héten is tart a tavaszi szünet. Ez ugye a közepén van a húsvét előtt és legalább haza tudják vinni azokat az alkotásokat amelyeket készítenek egy-egy játszóházban.” - emelte ki Osvald Bálint igazgató.

A családi napon nyílt meg a hímes tojás kiállítás. Szebbnél szebb, különböző technikákkal és mintákkal készült alkotásokat csodálhatnak meg az érdeklődők. Ezeket Berkovics Emőke és Bicsérdiné Bujtor Katalin készítették. A tárlatot április közepéig lehet megnézni. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Balatongyörök
Balatongyörökön évek óta nagy népszerűségnek örvend a tojásgurítás a családok körében.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Húsvéti ételeket hoztak a hívek a templomba.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Megnyitotta a szezont a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Nagyszombati liturgiával és feltámadási körmenettel zárult a negyven napos böjt.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.