Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tovább a fejlődés útján
2017. feb. 9. csütörtök | Gyenesdiás
Tovább a fejlődés útján
A fenntartható jellegű településépítés, a környezettudatosság, a természeti értéktár őrzése, a közösségi összefogás és a hatékony pályázati együttműködés volt a fő hangsúlya a pénteken megtartott gyenesdiási évértékelőnek. Gál Lajos, polgármester kiemelte, jelentős összegű pályázatokat nyújtottak be például az új gyermekorvosi rendelő építésére és a helyi étkezde fejlesztésére is. A rendezvényen részt vett Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság vezetője, aki Áder János üdvözletét tolmácsolta a jelenlevőknek.

A közvilágítás korszerűsítése, az iskola komplett tetőcseréje és az utak, járdák 120 millió forintos fejlesztése és a sportpálya új lelátója is gazdagította Gyenesdiást 2016-ban – hangzott el az évértékelőben.  A település vállalkozói, támogatói és partnerei jelenlétében Gál Lajos polgármester kihangsúlyozta, hogy a jövőbeni elképzelései sem kisebbek a városi címre törekvő nagyközségnek.

„Miniszteri Biztos Úr támogatását élvezve szeretnénk segíteni a 71-es út gyenesdiási átkelésének teljes felújításának ügyét. Magánerős beruházások révén mindenben segítjük és támogatjuk a már megtervezésre került közel ötven fős nyugdíjas ház megépítését, valamint a Palkó Sándor sétány menti településközponti, igazán komoly nagyjátszótér és sétány fejlesztésének ügyét. Lényeges, hogy 2017 évre teljesen kiépüljön a települési térfigyelő kamerarendszer.”  - hangzott el a beszédben. 

Az idei esztendő tervei közt szerepel még többek közt mindkét strand fejlesztése, a köztemető bővítése, a diási vízimalom rekonstrukciója, valamint nagyméretű műfüves pálya építése. Gál Lajos hozzátette: jelentős összegű pályázatokat nyújtottak be, ezek közül az új gyermekorvosi rendelő a legfontosabb, de a napi 700 adagot lefőző étkezde fejlesztése is komoly cél, és remélhetőleg hamarosan sor kerülhet a régen várt tornaterem építésére is.

Áder János köztársasági elnök üdvözletét tolmácsolta a jelenlevőknek Kőrösi Csaba. A Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy majdnem ötven éve visszatér a településre, melyet szinte második szülőhelyének tekint. Az ENSZ nagykövet ez idő alatt megtapasztalta, hogy Gyenesdiás mára az ország előtt lépdel és megvalósítja azt, amiről mások elméleti vitát folytatnak:

„Nevezetesen, hogyan lehet a fejlődést fenntarthatóvá tenni, a gazdasági gyarapodást a természeti tőke felérése nélkül elérni és tartóssá tenni, s közösséget működtetni, amely bízik magában és létszámában is gyarapszik.”  

A pohárköszöntőt továbbá megtisztelte Pácsonyi Imre. A Zala Megyei Közgyűlése alelnöke elmondta, hogy a településen tudatosan, nagy áldozatok árán alakítják a nagyközség jövőjét.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Vendég polgárörök kezdték meg szolgálatukat a gyenesdiási strandokon.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. jan. 16. kedd 17:39 | Gyenesdiás
Gyenesdiás csaknem ötezer főt számlál. A tavalyi évben is sikerült gyarapodnia a településnek.
| 2024. jan. 15. hétfő 16:14 | Gyenesdiás
Hadifogoly levelekből nyílt kiállítás Gyenesdiáson.
| 2023. dec. 5. kedd 19:09 | Gyenesdiás
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:44
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Aggódunk!
20:37
Savaria Filmfesztivál
21:00
A szomszéd vár
21:29
Zalai krónika
21:44
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Aggódunk!
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.