Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hétvégi ebéd a rászorulóknak
2017. jan. 24. kedd | Keszthely
Hétvégi ebéd a rászorulóknak
Hétvégén is meleg étellel várták a rászorulókat a Szent Erzsébet Alapítvány melegedőjében. A vasárnapi ebédet egy zalacsányi étterem tulajdonos ajánlotta fel, aki a többi vendéglátóst is buzdítani szeretné a jótékonykodásra. Az alapítvány vezetője és a nehéz sorsúak is nagy szeretettel fogadták a meleg ebédet.

120 adag csülkös babgulyást osztottak ki vasárnap a rászorulók számára. A nappali melegedő hétfőtől péntekig várja a nehéz sorsúakat meleg ebéddel, a hétvégi ellátás azonban nem megoldott. A rászorulóknak nagyon sokat jelent az alapítvány gondoskodása, az extrém hidegben pedig még inkább fontossá válik a meleg étkezés.          

„Az én számomra azért fontos, mivelhogy elváltam, az utcán élek, és ez nagyon jó.” - mondta egy rászoruló, Dobos Béla Artúr.

„Az én számomra azért fontos, mert  én végül is hajléktalan vagyok már kilenc éve sajnos. Volt állandó lakásom, állandó munkahelyem. A munkahelyeim megszűntek, és sajnos ide kerültem.” - mesélte egy másik, Pápai Endre.

Egy zalacsányi étteremtulajdonos fejében született meg az ötlet, hogy a téli mínuszokban segítsen az alapítványnak a hétvégi ellátás megoldásában. A programot decemberre tervezte Nagy Zoltán, akkor azonban a karácsonynak köszönhetően számos adomány érkezett Keszthelyre is. A vállalkozó szeretné felhívni a többi étteremtulajdonos figyelmét is arra, hogy vegyenek részt az akcióban.            

„Tulajdonképpen szeretném, ha ez egy ilyen hagyományteremtő lenne, felhívva a vendéglátós kollégáim figyelmét, hogy a saját környezetünkben egy kicsit odafigyelve apróságokkal, egy apró ételosztással is tudunk a rászorulóknak egyszeri meleg ételt adni. Szeretném, hogyha ebből hagyomány lenne, és buzdítani szeretném a kollégáimat arra, hogy bátran keressék az ilyen civil szervezeteket.” - emelte ki Nagy Zoltán, a zalacsányi Vadászcsárda tulajdonosa.

Az alapítványnak rendkívül nagy segítséget jelentenek az ilyen és ehhez hasonló adományok. A Szent Erzsébet nappali melegedőt biztosít a rászorulóknak, de a nagy hidegre való tekintettel most éjszakára is befogadnak mindenkit. Emellett a nehéz sorsúakat tűzifával is próbálják segíteni. Az ilyen és ehhez hasonló jótékonysági akciók arra is jók, hogy példát mutassanak mindenki számára.      

„Az első szempont az, hogy tudjunk ebédet adni az ellátottaknak, meleg ebédet. Ez egy nagyon fontos szempont. A másik szempont az talán, hogy példát mutathat azoknak a vállalkozásoknak, akik hasonló profillal dolgoznak, hogy ilyenkor, amikor kifejezetten hideg idő van, és mi is kinyitunk, akkor segítsenek nekünk abban, hogy mindenki ebben a sok mínuszban legalább naponta egyszer egy tál meleg ételt kapjon hétvégén is.” - tájékoztatott Komoróczy Lajos, a Szent Erzsébet Alapítvány vezetője.

A zalacsányi étterem mellé már helyi vállalkozások is csatlakoztak, egy keszthelyi pizzériának a tulajdonosa 10 pizzát ajánlott fel. Az alapítvány dolgozói az időjárásra való tekintettel továbbra is folyamatosan nyitva tartanak, és remélik, hogy a jövőben is sikerül megoldani a hétvégi étkeztetést.           

Regman Karola - Keszthelyi TV        

| 2017. nov. 20. hétfő 16:13 | Keszthely
Az ellátottakat és a város lakóit is várták a Szent Erzsébet Alapítvány nyílt napjára vasárnap.
| 2017. nov. 16. csütörtök 14:50 | Keszthely
Reggelivel, játékkal és meleg ebéddel is várják az ellátottakat vasárnap.
| 2016. nov. 11. péntek 14:42 | Keszthely
Libás reggelivel és ebéddel kedveskedtek a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány ellátottjainak.
| 2016. jún. 16. csütörtök 21:34 | Keszthely
A Csókakői-patak Vaszary utcai kis hídjától a Szent Miklós utcai hídig terjedő szakaszt tisztították ki.
| 2017. nov. 2. csütörtök 16:27 | Keszthely
Adományok segítségével szerveztek programot a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítványnál.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.