Érkezik a reggeli a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány ellátottjai számára. Szent Márton nap alkalmából különleges ételekkel, libazsíros kenyérrel és libatepertővel vendégelték meg a rászorulókat. A nehéz sorsúak többsége naponta jár be ebédelni és melegedni az intézménybe, ezek az alkalmak azonban számukra is különlegesek.
„Az, hogy erre a Márton napi kis ünnepségre azért gondoltak ránk, hogy van ez a kis megkülönböztetett reggeli, meg az ebéd is velejárója. Azt is már mondták többször a hét folyamán, hogy lesz, már tudunk róla. Ez így ahogy van, egy bizonyos mértékű segítség. Mindenkinek, gondolom, aki ezt kapja, az tudja, hogy mivel jár, de mennyivel rosszabb lenne, ha nem lenne.” - magyarázta az egyik ellátott, Vass János.
Az alapítvány számos alkalommal végez közösségi munkát, ehhez pedig az ellátottak segítségét kérik. Így ezek az alkalmak azért is fontosak, mert az alapítvány dolgozói így köszönik meg az ellátottak egész éves munkáját, és a nehéz sorsúaknak is nagyon sokat jelent, hogy gondoskodnak róluk. Az intézmény dolgozói alapesetben ebédet és melegedőt biztosítanak a rászorulóknak, de az ünnep alkalmából most reggelivel is vártak mindenkit.
„Az alapellátásba nálunk nem tartozik bele ez, viszont nagyon fontos a vallás. Nagyon fontos, hogy az ellátottaktól, amit egész évben segítséget kértünk, amiről a televízió is tudósított, de van, amiről nem. Nagyon ügyesek, segítőkészek, és viszonozni nekik ezt, ezt nagyon fontosnak tartjuk.” - mondta at alapítvány gondozója, Jordánné Kósik Aranka.
Az alapítvány konyhájában ebédet is készítettek a nehéz sorsúaknak. Délben libapecsenyével, párolt vöröskáposztával és tört burgonyával vendégelték meg a rászorulókat. Az intézmény nem csak Szent Márton napján, de más ünnepeken is készül különlegességekkel. Az ellátottak név- és születésnapját is rendszeresen megünneplik, hiszen sok nehéz sorsú számára ez a közösség jelenti a családot.
Regman Karola - Keszthelyi TV