Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Márton napi reggeli a rászorulóknak
2016. nov. 11. péntek | Keszthely
Márton napi reggeli a rászorulóknak
Szent Márton napján, aki libát nem eszik, az egész évben éhezik – tartja a mondás. Ennek jegyében szervezett ünnepi reggelit és ebédet a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány. A különleges libás menüre minden ellátottat szeretettel vártak, a rászorulók pedig nagy örömmel fogadták a meghívást.

Érkezik a reggeli a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány ellátottjai számára. Szent Márton nap alkalmából különleges ételekkel, libazsíros kenyérrel és libatepertővel vendégelték meg a rászorulókat. A nehéz sorsúak többsége naponta jár be ebédelni és melegedni az intézménybe, ezek az alkalmak azonban számukra is különlegesek.     

„Az, hogy erre a Márton napi kis ünnepségre azért gondoltak ránk, hogy van ez a kis megkülönböztetett reggeli, meg az ebéd is velejárója. Azt is már mondták többször a hét folyamán, hogy lesz, már tudunk róla. Ez így ahogy van, egy bizonyos mértékű segítség. Mindenkinek, gondolom, aki ezt kapja, az tudja, hogy mivel jár, de mennyivel rosszabb lenne, ha nem lenne.” - magyarázta az egyik ellátott, Vass János.

Az alapítvány számos alkalommal végez közösségi munkát, ehhez pedig az ellátottak segítségét kérik. Így ezek az alkalmak azért is fontosak, mert az alapítvány dolgozói így köszönik meg az ellátottak egész éves munkáját, és a nehéz sorsúaknak is nagyon sokat jelent, hogy gondoskodnak róluk. Az intézmény dolgozói alapesetben ebédet és melegedőt biztosítanak a rászorulóknak, de az ünnep alkalmából most reggelivel is vártak mindenkit.

„Az alapellátásba nálunk nem tartozik bele ez, viszont nagyon fontos a vallás. Nagyon fontos, hogy az ellátottaktól, amit egész évben segítséget kértünk, amiről a televízió is tudósított, de van, amiről nem. Nagyon ügyesek, segítőkészek, és viszonozni nekik ezt, ezt nagyon fontosnak tartjuk.” - mondta at alapítvány gondozója, Jordánné Kósik Aranka.

Az alapítvány konyhájában ebédet is készítettek a nehéz sorsúaknak. Délben libapecsenyével, párolt vöröskáposztával és tört burgonyával vendégelték meg a rászorulókat. Az intézmény nem csak Szent Márton napján, de más ünnepeken is készül különlegességekkel. Az ellátottak név- és születésnapját is rendszeresen megünneplik, hiszen sok nehéz sorsú számára ez a közösség jelenti a családot.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2017. nov. 20. hétfő 16:13 | Keszthely
Az ellátottakat és a város lakóit is várták a Szent Erzsébet Alapítvány nyílt napjára vasárnap.
| 2017. nov. 16. csütörtök 14:50 | Keszthely
Reggelivel, játékkal és meleg ebéddel is várják az ellátottakat vasárnap.
| 2017. jan. 24. kedd 17:52 | Keszthely
Szombaton és vasárnap is meleg ebéddel várták a nehéz sorsúakat a Szent Erzsébet Alapítványnál.
| 2016. jún. 16. csütörtök 21:34 | Keszthely
A Csókakői-patak Vaszary utcai kis hídjától a Szent Miklós utcai hídig terjedő szakaszt tisztították ki.
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Balaton
Jótékonysági célt szolgált a 80 km-es kihívásuk.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.