Több, mint 300 vendég kóstolt borokat szombaton a vonyarcvashegyi Bock Bisztróban. Második alkalommal szerveztek ugyanis Vince napi Borparádét, ahová számos neves borászatot meghívtak a borkultúra ápolása jegyében. A résztvevők 10 pincészet 60-65 fajta borát kóstolhatták végig délelőtt 11-től este 6 óráig.
„Teljesen le vagyok nyűgözve, nagyon jó a hangulat, és nagyon-nagyon finom borokat tudunk kóstolni. Ami a legfontosabb, úgy jöttünk ide, hogy a kisfiam az Vince, úgyhogy összekötöttük a kellemest a hasznossal.” - mondta egy résztvevő, Gál Szabolcs.
A Helikon Taverna 200 éves pincéjében és a rendezvényteremben is folyamatosan kínálgatták a borokat a résztvevő borászatok. A Bock Bisztró hagyományőrző szándékkal indította útjára a bormustrát, és a program már a második alkalommal rendkívüli népszerűségnek örvend. A rendezvény egyik célja a balatoni borok népszerűsítése, emellett pedig a téli szezonban is szeretnének programot kínálni a helyieknek és az ide látogatóknak.
„Alapvetően szeretnénk a balatoni borászoknak, a balatoni boroknak publicitást találni. Azt itt élő vendégeknek, de szeretnénk azt is, hogy az ide látogató turisták avval találkozzanak, hogy itt a Balaton partján nem csak a nyári szezon létezik, hanem van őszi, tavaszi és téli szezon is, amiért érdemes ide ellátogatni.” - tájékoztatott Fodor Márk, a Balatoni Borkultúráért Alapítvány kuratóriumi tagja.
A rendezvényteremben szakmai előadások is várták az érdeklődőket, de egy sajtmanufaktúra, és különleges, kézműves csokoládékészítő is bemutatkozott a programon. A Balatoni Borkultúráért Alapítvány egyik célja, hogy a magyar tenger borait széles körben is ismertté és elismertté tegye, és felhívja a figyelmet a borfogyasztás jótékony hatásaira is.
Regman Karola - Keszthelyi TV