Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / MMBF-Profi Golf Országos Bajnokság
2016. aug. 2. kedd | Zalacsány
MMBF-Profi Golf Országos Bajnokság
Augusztus 1-2. között zajlott az MMBF-Profi Golf Országos Bajnokság Magyarország legújabb, nemzetközi szintű, 18 szakaszos pályáján. A verseny összdíjazása 1 millió forint, melyen az első nyolc helyezett osztozott. A hétfői rendkívül szeles időjárás sokszor megtréfálta a sportolókat, akik kedden még javíthattak eredményeiken.

Az MMBF-Profi Golf Országos Bajnokságnak idén először adhatott otthont a zalacsányi Zala Springs Golf Resort. A 21 játékos között rajthoz álltak a magyar profi válogatott tagjai is. Hahn Roland az első nap végén Szigeti Csabával holtversenyben 74 ütéssel az első helyen állt. „Próbáltam nem számolni az eredményemet, mert tudtam, hogy ha azzal törődöm, akkor nem lesz olyan jó az eredmény. Hibáztam –nem keveset–, viszont nagyon sok jó ütést is ütöttem, amivel ki tudtam javítani szerencsére. De szerintem nagyon jól játszottam a mai szél és pályához képest.” – mondta Hahn Roland.

Nem így volt ezzel válogatottbéli társa, a tavalyi bajnok, Palanszki Benjamin, aki a kezdőnapot 81 ütéssel csak a 10. helyen fejezte be. „Nekem nem sült el annyira jól ez a kezdés, holnap talán jobban fogok igyekezni. Másodjára játszom itt, a pályastratégiával ma még egy kicsit hadakoztam. Úgy gondolom, holnap tényleg jobb esélyem lesz arra, hogy átgondoltabban álljak neki pár dolognak, aztán meglátjuk, hogyan alakul.” – bizakodott Palanszki Benjamin.

Pénteken kezdődik a XXXI. Nyári Olimpia Rióban, ami a golf szempontjából mérföldkő, ugyanis több mint száz év után kerül vissza a játékok sportágai közé. Rózsa Csillának sajnos nem sikerült a magyar kvótaszerzés, de a szövetségnél folyamatosan dolgoznak azon, hogy a 2020-as tokiói olimpián legyen hazai induló. „Elkezdtünk egy nagyon komoly profi munkát, illetve egy profi csapatot menedzselni. Öt-hat olyan potenciális versenyzőnk van ma már Magyarországon, akiknek tulajdonképpen esélyük lenne arra, hogy a következő olimpiára kikerüljenek. Ha közülük akár egy is –netán kettő– befut, akkor az egy komoly magyar sikert jelent." – vélekedett Makszin Áron, a Profi Golf Sportági Szövetség főtitkára.

A cél elérésének egyik állomása a most zajlott bajnokság. A verseny második napját Hahn Roland és Szigeti Csaba szintén holtversenyben 73 ütéssel fejezte be, így az elsőségről playoff (szétütés) döntött. Ezzel a viadalt Szigeti Csaba nyerte Hahn Roland előtt, harmadik lett Petkovics Bálint, a tavalyi bajnok, Palanszki Benjamin pedig –két helyet javítva– nyolcadikként még befért a díjazottak közé.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

| 2015. aug. 4. kedd 12:08 | Balatongyörök, Becehegy
Fantasztikus élmény, kellemes hangulat és csodás kilátás vár mindenkit a Golfclub Imperial-ban
| 2015. jún. 4. csütörtök 18:25 | Balatongyörök, Becehegy
Még nem találtad meg a számodra tökéletes szabadidő tevékenységedet? Gyere és fedezd fel magadnak a golfot!
| 2015. máj. 18. hétfő 11:23 | Balatongyörök, Becehegy
Még nem találtad meg a számodra tökéletes szabadidő tevékenységedet? Gyere és fedezd fel magadnak a golfot!
| 2015. ápr. 9. csütörtök 17:18 | Balatongyörök, Becehegy
Benépesült a balatongyöröki Golfclub Imperial Balaton pályája, a napokban felnőttek és gyermekek egyaránt összemérhették golftudásukat és ügyességüket két verseny keretében
| 2015. már. 27. péntek 17:24 | Balatongyörök, Becehegy
Golfozni jó, s a közhiedelemmel ellentétben nem zárt világról van szó! Mindenki számára elérhető!
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.