Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Golfozni jó és elérhető
2015. már. 27. péntek | Balatongyörök, Becehegy
Golfozni jó és elérhető
Golfozni jó, s a közhiedelemmel ellentétben nem zárt világról van szó! Mindenki számára elérhető!

 Csodálatos látvány, dimbes-dombos, már-már mesebeli táj tárul a szeme elé annak, aki a 71-es főúton közlekedik. A Balaton-part mellett fekvő hetvenhektáros területen elegáns golfozókat láthatunk, akik a szép, mi több, festői környezetben nyugodtan hódolnak szenvedélyüknek, mind gyakorlás, mind versenyzés terén.
-Ezt bárki megteheti, a kilenclyukú pálya 2009-es avatása óta arra törekszünk, hogy – a sport népszerűsítése mellett – nyitott és elérhető legyen a golfklub. Nyitott a klubház is, ide egy kávéra bárki betérhet – tette hozzá Sonja Gschwendtner. –Az elérhetőség egyébként minden téren működik, az érdeklődők könnyen, mondhatom „földön, vízen, levegőből” elérhetik a pályát. Tennivaló akad még bőven, hiszen ha hazánkban szóba kerül a golf, sokan még egyfajta misztikus világra gondolnak, pedig ez nem így van. Pedig nem jelenthetnek gondot az anyagiak, a golf ugyanis semmivel nem drágább sport, mint például a síelés. Igenis elérhető! Ezért tanácsolom azt mindenkinek, hogy akinek megtetszik e sport,az ne hallgasson senkire, aki őt le akarja beszélni róla! Segítendő mindenkit, kedvezményes csomagokat kínálunk, melyek mindenki (gyermekek, felnőttek) számára lehetővé teszik a golfozást. Csak, hogy példát mondjak: egy fő részére a kezdőknek szóló golfízelítő (ismerkedés a golffal, az ütőkkel, az ütésekkel és a pályával, oktatóval, ütő és labda bérlésével együtt) 5900 forint. Ugyanez egy családnak 10900 forintba kerül. Van junior programunk is, ami teljesen ingyenes. Jelentkezni hét éves kortól lehet, s biztosítunk felszerelést. E program nagyon népszerű volt eddig, biztos vagyok benne, hogy így lesz a jövőben is. Nem kell mélyre nyúlnia a zsebébe annak sem, aki rendszeresen – akár naponta - golfozni kíván. E tekintetben ugyancsak különböző kedvező ajánlataink vannak. A golf népszerűsége egyébként egyre növekszik Magyarországon, s tudva, hogy 2016-tól olimpiai sportág lesz, a népszerűsége tovább nő majd.
Ez a tendencia jól lemérhető a Golfclub Imperial Balaton „történelméből”. A klubot huszonöt fő alapította, ma tagként 197-en hódolnak golfszenvedélyüknek Balatongyörökön. Sonja Gschwendtner azt mondja, a kilenclyukú pálya esetében ez kellemes kihasználtságot jelent. Osztrákok, németek, svájciak, magyarok egyaránt golfoznak náluk, de van amerikai klubtagjuk is. Több magyar tehetség is Balatongyörökön gyakorol és persze versenyez.
-A tervek között szerepel a bővítés, hogy idővel tizennyolc lyukú lesz a pálya. Ehhez azonban el kell érnünk azt a létszámot, ami ezt lehetővé teszi. A tendencia jó. Ahogy annak is nagyon örülünk, hogy kiváló, mondhatni baráti, igazi közösség a társaság. A golfozás mellett leülnek egy kávé mellé, elbeszélgetnek, a hangulatra soha nem lehet panasz. A gyermekek is csak jót tanulnak itt, hiszen elegáns sportról van szó, ahol a viselkedés szabályainak maximálisan eleget tesznek a golfozók. S ha már az előnyökről beszélünk, meg kell említeni, hogy e sport az egészségre, a helyes testtartásra, sőt, az emlékezetre, koncentrálásra, összpontosításra is kiváló hatásokat gyakorol. A golfozó pontosan tudja, hogy merre, hol voltak a labdái, ez pedig a memóriát hosszú távon erősíti.
Sonja Gschwendtner elmondta: Magyarország golf tekintetében kedvező jövő előtt áll.
-A szomszéd országokénál kedvezőbb időjárás miatt nálunk hosszabb ideig tud nyitva tartani a pálya, azaz akár télen is lehet használni. Mi tavaly egész évben fogadtuk a sportolókat, s ezt tervezzük a jövőben is. Örülünk annak is, hogy másutt is épülnek pályák. Ez egyáltalán nem jelent konkurenciát, hiszen a golf lényege éppen az, hogy változatosságokat, újabb és újabb kihívásokat nyújtson a sportemberek számára. Ebből a feladatból a balatongyöröki Golfclub Imperial Balaton eddig is maximálisan kivette a részét, s így lesz ez a jövőben is… 

Golfclub Imperial Balaton
8313 Balatongyörök, Becehegy
Tel.: 0036 83/346-031
Email: clubhouse@golfclubimperial.hu

| 2016. aug. 2. kedd 17:28 | Zalacsány
Augusztus 1-2. között zajlott az 1 millió forint összdíjazású golfverseny Magyarország legújabb pályáján.
| 2015. aug. 4. kedd 12:08 | Balatongyörök, Becehegy
Fantasztikus élmény, kellemes hangulat és csodás kilátás vár mindenkit a Golfclub Imperial-ban
| 2015. jún. 4. csütörtök 18:25 | Balatongyörök, Becehegy
Még nem találtad meg a számodra tökéletes szabadidő tevékenységedet? Gyere és fedezd fel magadnak a golfot!
| 2015. máj. 18. hétfő 11:23 | Balatongyörök, Becehegy
Még nem találtad meg a számodra tökéletes szabadidő tevékenységedet? Gyere és fedezd fel magadnak a golfot!
| 2015. ápr. 9. csütörtök 17:18 | Balatongyörök, Becehegy
Benépesült a balatongyöröki Golfclub Imperial Balaton pályája, a napokban felnőttek és gyermekek egyaránt összemérhették golftudásukat és ügyességüket két verseny keretében
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.