Megállás nélkül , délelőtt 11 órától sütötték a keszeget Gyenesdiáson, a termelői piacon. Az emberek türelmesen állta sorba az ízletes halért a forró nyári napon. Végig nézhették azt is, mogyan, milyen előkészületekkel kerül a sütőbe a csemege. Gyors, szakavatott kezek írdalták, sózták és panírozták.
A pirosra sült hal sok ember kedvelt étele. Távoli vidékekről is érkeztek a fesztiválra. A piac területén nem volt talpalattnyi hely sem. Árusok kínálták portékájukat. A szabad területen bográcsokban főtt a halászlé. Több csapat is nevezett a halászléfőző versenyre. Senkit nem zavart a 32 fokos meleg.
Gál Lajos polgármester elmondta, hogy már az első napon elfogyott a rendelt hal mennyiségének 95%-a, 600 kg. Gyors utánrendeléssel biztosították a második napra a keszeget. A családbarát önkormányzat büszke arra, hogy a termelői és halpiac ot már kinőtték a rendezvények, kicsinek bizonyul a fesztiválok alkalmával, melyek egyre népszerűbbek a vendégek körében.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió