Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A nyarat köszöntötték az Aranykorúak
2016. jún. 2. csütörtök | Cserszegtomaj
A nyarat köszöntötték az Aranykorúak
Nótaszóval és bográcsos ételekkel köszöntötték a nyarat a szépkorúak Cserszegtomajon. Az Aranykorúak Társasága által június elsején rendezett Juniálisra várták a környékbeli nyugdíjas klubokat, akik vidám műsorokkal is készültek. A résztvevők elmondták, évek óta szívesen járnak az Aranykorúak rendezvényeire, mert jó a társaság, és sokat jelent számukra a közösséghez való tartozás is.

Vidám hangulatban és tűző napsütésben rotyogtak a bográcsban az ételek a cserszegtomaji Sportpályán. Az Aranykorúak Társasága által rendezett Juniálison, 20 csapat vett részt, a legtöbben már visszatérő vendégek. A szépkorúak elmondták, minden évben nagyon jól érzik magukat a rendezvényen.

„Sokat jelent. Találkozunk nagyon sok régi ismerőssel, akikkel évekig össze sem jövünk talán, vagy jó, ha évente egyszer. Most legalább többet is tudunk beszélgetni. És mi itt szeretünk itt lenni.” - mondta Tóth Klára az egyik főzőcsapat résztvevője.

A negyedik alkalommal megrendezett Juniálisnak harmadszor ad helyet Cserszegtomaj, amely idén, Sármellékkel karöltve elnyerte a Humanitárius település díjat is.

„Nagyon izgatottan vártuk, és nagyon fontos nekünk, hogy láthatjuk, találkozhatunk azokkal, akiket szeretünk, akik nekünk példaképeink, hiszen a korosztály, akik most itt vannak sokat letett az asztalra, nekik sokat köszönhetünk.” - tájékoztatott Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

A részvevőket Balázsy Mária Éva a szépkorúak egyik támogatója köszöntötte.  A Juniálist Dr. Varga Andrea a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője nyitotta meg. Hangsúlyozta, 4. éve van jelen a rendezvényen, és ez idő alatt rengeteg boldog percet és sok örömteli pillanatot kapott a résztvevőktől. 

„Fontos, hogy legyen egy közösség, amiért úgy érzik, hogy nap mint nap érdemes felkelni, és, hogy szükség van rájuk. Nagyon nagy lelkesedéssel vesznek részt az idősek ezeken a napokon, és én úgy gondolom, hogy Magyarország Kormányát képviselve meg kell tisztelnem őket azzal, hogy jelen vagyok itt, és egy pár gondolattal, mondattal erősíteni tudom én is ennek a közösségnek a létezését.” - fogalmazta meg Dr. Varga Andrea, a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának vezetője.

A délelőtt folyamán, a főzőversennyel párhuzamosan a csapatok zenés-táncos műsorral szórakoztatták a közönséget. Első alkalommal rendeztek borversenyt, ahová a helyi gazdák nevezhették be a saját készítésű boraikat. A főzőverseny zsűrizése és a jól megérdemelt ebéd után délután az egészségügyi szűréseké és az ismeretterjesztő előadásoké volt a főszerep. A rendezvényt a Vöröskereszt Keszthelyi Szervezete is támogatta, de részt vettek a környék polgármesterei és Tőke Alajos a Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének jogtanácsosa is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2023. szep. 12. kedd 16:23 | Alsópáhok
160-an vonultak fel az Aranykorúak Szüreti Fesztiválján Alsópáhokon.
| 2019. okt. 1. kedd 16:14 | Cserszegtomaj
A cserszegtomaji Idősek napi rendezvényen jelentették be a kitüntetést.
| 2019. feb. 19. kedd 17:10 | Sármellék
Hatodik alkalommal szervezték meg az Aranykorúak Farsangi Bálját Sármelléken.
| 2017. szep. 12. kedd 14:32 | Alsópáhok
19 csapat vett részt az Aranykorúak Társaságának szüreti felvonulásán a hétvégén.
| 2016. ápr. 11. hétfő 17:04 | Cserszegtomaj
46 jelentkezője volt a IX. Cserszegtomaji Vers-és Prózamondó versenynek Cserszegtomajon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.