Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Interaktív vízisport programok is voltak a keszthelyi gyereknapon
2023. máj. 29. hétfő | Keszthely
Interaktív vízisport programok is voltak a keszthelyi gyereknapon
Vitorlásfaluval is várták az érdeklődőket a keszthelyi gyereknapon. A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak. Pünkösdvasárnap idén egybeesett a gyereknappal, a hosszú hétvégét sok vendég töltötte Keszthelyen.

Vitorlás szimulátoron is kipróbálhatták magukat a gyerekek a Zenepavilonnál. A kormány mozgatásával egy elektromos motor forgatta hajót.

„Nagyon tetszik ez a hajó, meg a papírcsónak hajtogatás is nagyon jó volt, meg a csomózás” - nyilatkozta Némethy Zalán. 

A gyerekekre kihívások vártak, több állomáson. Mentőmellény próba, kvíz, csomókötés is szerepelt a feladatok közt. A vitorlások által használt lobogókat is megismerhették. Kódolva írhatták le velük a nevüket.

„Nagyon jó, mert jó kis hangulatos. Tetszik, szeretek hajózni” - mondta Kiss Léna. 

A város felkérésére jött el Keszthelyre a Magyar Vitorlás Akadémia, hogy színesítse a gyereknapi programkínálatot. Hazánkban ez volt az első ilyen alkalom. Az akadémia célja az volt, hogy minél több fiatallal ismertessék meg a vitorlázás, valamint a vízenjárás örömét, mindezt játékos formában.

„Nem titkolt célunk ezzel a rendezvénnyel, kettő. Az egyik az, hogy bebizonyítsuk, hogy a vitorlázás bizony bárki számára, a gyerekek számára is elérhető és még akár megfizethető. Másik, hogy megmutassuk azt is, hogy ez a sportág tényleg a legfiatalabbaktól a kevésbé fiatalokig ugyancsak elérhető mindenki számára.” - mondta televíziónknak Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője. 

Az állomásokat teljesítők jutalmul vízre is szállhattak. A Szigetfürdőnél bontottak vitorlát. Voltak olyan gyerekek, akiknek ez volt az első vitorlás élményük.

„Kanyarodtunk össze-vissza és akkor dudált egy hajó, láttuk, hogyan tolatott ki, meg bele lehet lógatni a kezdet a vízbe" - mesélte élményeit Bakacsi Bence. 

Az élményvitorlázást a Keszthelyi Yacht Club edzői és növendékei vállalták. Az iskolahajókban direkt az a korosztály vitte ki a gyerekeket, akik életkorban közel állnak a vendégekhez.1879-ben alakul a KYC jogelődje, kezdetek óta céljuk, hogy megszerettessék a vitorlázást.

Buzás Attila, a KYC edzője: „Az a tapasztalatunk, mondhatjuk, hogy évszázados tapasztalatunk, hogy ezt minél előbb, minél korábban kell kezdeni. A Keszthelyi Yacht Clubnak ez a töretlen és kitartó célja, hogy a helyben élő fiatalságot megszólítsa és vízre hívja.”

Tűzoltó-, rendőr és kukásautó is felvonult a keszthelyi gyereknapra. Mindegyik járműbe beülhettek az érdeklődők, de a felszereléseket is magukra ölthették. A vitorlás faluban minden állomást teljesítő kisgyerek egy kört ingyen mehetett az óriáskeréken.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 30. kedd 15:02 | Vonyarcvashegy
A szórakoztatás mellett az is cél, hogy ledöntsék az előítéletek korlátját épek és sérültek között.
| 2022. máj. 31. kedd 15:52 | Zalaszántó
Még az Egyesült Államokból is érkezett hímes tojás.
| 2022. máj. 30. hétfő 15:41 | Keszthely/Vonyarcvashegy
Keszthelyen és Vonyarcvashegyen is színes programok várták a fiatalokat gyereknapon.
| 2019. máj. 28. kedd 13:22 | Keszthely
Szirénázó autókkal, játékokkal, pitekóstolással és májusfa kitáncolással telt a gyereknap Keszthely.
| 2017. máj. 30. kedd 12:01 | Keszthely
Több települési rendezvényt is támogat a megyei könyvtárral együttműködve a Fejér György Városi Könyvtár
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.