Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tündérkerttől a két első osztályig
2015. aug. 4. kedd | Cserszegtomaj
Tündérkerttől a két első osztályig
Cserszegtomajon javában zajlik az élet. A település programjai vonzóak, azokon szívesen vesznek részt a lakosok és a vendégek is. De a közéletben is akadnak örömhírek, ősztől például két első osztály indul az iskolában.

 -A borfogyasztás kultúráját erősítendő, a tizedik bornapokat rendeztük meg a minap, a rendezvényt a területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Kovács Zoltán nyitotta meg. A Da Bibere Zalai Borlovagrend által is jegyzett három napos program – benne operett és opera estekkel, koncertekkel, bálokkal, néptáncos fellépésekkel, nosztalgia műsorokkal - sokakat vonzott – fogalmazott Bartha Gábor polgármester, akitől megtudtuk: az önkormányzat ünnepélyes keretek között köszönte meg Nagy Ibolya Déryné-díjas operaénekesnek azt a segítséget, munkát, melyet az elmúlt évtizedben végzett a borfesztiválok sikeréért. – Cserszegtomaj – dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő jóvoltából – a Cserszegi fűszeres fajta szülőhazája, ezért is fontosnak tartjuk, hogy a szőlővel és borral kapcsolatos rendezvényeket tartsunk.

Bornapok után kezdődnek a sörnapok, július 25-26-án ugyancsak változatos programokkal várják az érdeklődőket a Szabó István Általános Iskola udvarán.
-Ez „lazább” rendezvény, hiszen míg a borfesztiválon nem szabad sört fogyasztani, addig a sörnapokon bort igen. Fellépnek térségi és helyi együttesek, csoportok. Utóbbiakról annyit, a cserszegtomaji kulturális csoport nagyon jól működik, örülünk és köszönjük a munkájukat, szorgalmukat. A két nap során 18 órától átadjuk a labdarúgó csapat érmeit, fellép a Cserszikék és a Rezidance tánccsoport, a Tátika népdalkör, s koncertet ad Orosz Zoltán harmonukaművész, ami után a Casino együttes zenél az utcabálon. Vasárnap Bognár Gyula magyr nóta és dalénekes, a Zalaapáti Harmonika együttes, valamint Henna és Sihell Ferry szórakoztatja a közönséget. Mindezt természetesen mindkét nap gasztronómiai „lehetőségek” egészítik ki.

S ha már fentebb a szőlő kapcsán szó esett a gyümölcsökről, akkor újabb jó hírt is hallottunk: készül a Tündérkert, melyet a jövő évi falunap keretében avatnak fel.
-Cserszegtomaj kapujában, a Biked tetején készül a közösségi tér, mely amellett, hogy illik a tájba, természetesen rendezvények lebonyolítására és pihenésre is alkalmas lesz. E helyen helyi őshonos gyümölcsfákat (alma, körte, szilva, barack, cseresznye) ültetünk. Öröm, hogy a gyűjtés során számos, majdnem feledésbe merült fajtát találtunk. A természetközeliség jegyében egyébként rendezzük a teljes területet, egészen a temetőig. Forgalmi rend változás és útszélesítés is szerepel a tervekben. A településen a hagyományok őrzésénél és a tiszteletadásnál maradva, a népi életmód megtestesítéséért emléktáblát avatunk dr. Lajkay Aurél tiszteletére. Erdélyi testvértelepülésünktől, Dánoktól ajándékba kaptunk egy emléktáblát, aminek a Rezi felőli falurészben lesz a helye. S ha már Erdély, akkor el kell mondanom: idén sem marad el az a kirándulás, melynek keretében – saját finanszírozásban, de önkormányzati támogatással – ötven fő utazik Erdélybe. A kirándulás zárása Dánok meglátogatása.

Fontosnak tartjuk a gyermekek táboroztatását is, ezért ők már eddig is több lehetőséget kaptak. Fogadtunk erdélyi gyermekeket is.
S bár javában tombol a nyár, a településen mégis téma az iskola, mely történelmi dátumot ír majd szeptember elsején. Első alkalommal fordul elő, hogy az intézményben párhuzamos osztályok indulnak.
-Az iskola nagyon fontos számunkra, az önkormányzat évente nyolcmillió forintot ad a működtetéséhez, hogy az elképzelések megvalósítását, jó színvonal fenntartását semmi ne zavarhassa – tette hozzá Bartha Gábor polgármester.

| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Cserszegtomaj
Tavaly év végén nyertek a cserszegtomaji polgárőrök pályázati támogatást a Magyar falu programban.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2024. jan. 29. hétfő 16:09 | Cserszegtomaj
A LED világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest.
| 2023. ápr. 19. szerda 16:02 | Keszthely
Élménydús látogatáson vettek részt a Cserszegtomaji Óvodások a Keszthelyi Rendőrkapitányságon.
| 2022. dec. 20. kedd 17:18 | Cserszegtomaj
15. alkalommal szerveztek adventi kórustalálkozót Cserszegtomajon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.