Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthelyen a világhírű Virsky
2015. ápr. 17. péntek | Keszthely
Keszthelyen a világhírű Virsky
A világhírű Virsky a keszthelyi Balaton Színházban kápráztatta el a tánckedvelő közönséget április 15-én. A számtalan díjjal büszkélkedő ukrán együttes fergeteges elődása, egy magyarországi programsorozat nyitánya volt Keszthelyen.

Zsúfolásig megtelt a keszthelyi Balaton Színház a 75 éves Ukrán Állami Népi Együttes előadásán április 15-én. A huszonhét állomásból álló magyarországi turnéjuk nyitányaként válalsztotta Keszthelyt a Miroslav Vantuk által vezetett társulat, a Virsky.

A keleti, orosz, gúz, kínai együtteseket hazánkban megismertető szervező cég képviseletében Tóth Gergely adott tájékoztatást arról, hogy három évvel ezelőtt ismerte meg a kijevi együttest. S az első, leírhatatlan élményt követően fogalmazódott meg, hogy hazánkban is több előadással, szélesebb tánckedvelő közönség is megismerhesse a világhírű csoportot.

A Virsky igazgatója, Miroslav Vantuk először járt Keszthelyen. Nagyon megtetszett neki a színház, a város, az emeberek közvetlensége. A nagymultú együttesről szívesen beszélt. Szívesen beszélt arról az iskoláról is, melyben kilenc éves kortól képzik a táncosokat.

Az együttes a magyar turnéra 60 táncossal érkezett. Már az első szinpadi megjelenés is elkápráztatta a közönséget. Az együttes kimagasló színvonalát, profizmusát mutatta meg az előadásban. A néptánc izgalmas világát, egy ország tánckultúráját, annak gyökerét és gyönyörű népviseletét vonultatta fel a Virsky. Azt a látható hagyományt, ami jelentősen eltér a magyar néptánctól.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő Virskyt Európa, Ázsia, Észak és Dél-Amerika 60 országában ismerik. Több millió ember tapsolt a nagyszerű ukrán koreográfiák láttán. Az együttes egyedülálló produkciója óriási sikert aratott Keszthelyen is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jan. 22. hétfő 16:12 | Zalaapáti
Fennállásuk 20. évfordulóját ünneplik a zalaapáti táncosok.
| 2023. nov. 29. szerda 13:00 | Keszthely
A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken.
| 2023. szep. 7. csütörtök 17:56 | Keszthely
Négy napig Keszthely a Balaton táncfővárosa.
| 2023. aug. 1. kedd 14:53 | Balatonszentgyörgy
A népi hagyományokat ünnepelték a Kis-Balaton esten Balatonszentgyörgyön.
| 2023. júl. 17. hétfő 15:42 | Keszthely
Magyar és görög együttesek léptek fel a 15. Folkfeszten.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.