Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megkezdődött a 21. Táncpanoráma
2023. szep. 7. csütörtök | Keszthely
Megkezdődött a 21. Táncpanoráma
Négy napig Keszthely a Balaton táncfővárosa. Megkezdődött a 21. Táncpanoráma. Kortárs balett, néptánc és gyermekelőadás is tarkítja a programot. A mai nyitónapon Rumini kalandjait mutatta be a tánc nyelvén az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat.

Berg Judit nagysikerű regénysorozata a Rumini, ennek első kötetét vitte színpadra az Inversedance társulat. A bátor és talpraesett kisegér kalandjai lebilincselő élményt nyújtanak a gyerekeknek. A darab tavaly debütált a Nemzeti Táncszínház közreműködésével, nagy sikerrel. Keszthelyen először mutatták be a táncjátékot. A társulat vezetése vallja, a Budapest központú táncművészetnek meg kell jelennie vidéken is. Ezért ők is évente legalább 50-60 előadást mutatnak be a fővároson kívül. 

„Meg kell jelenjen mindenhol a magyar táncművészet. Én úgy hiszem, hogy a táncművészet az zsigeri rétegekben tudja az emberi érzelmeket megmozdítani, ami nagyon fontos. Egész máshogy tudnak, akár egy felnőtt, akár egy gyermek előadás kapcsán kapcsolódni utána ehhez az előadó művészeti ághoz. A táncművészetnek úgy hiszem, hogy egy híd szerepe is van az egyéb előadóművészeti szektorokhoz” - nyilatkozta a társulat vezetője, Fodor Zoltán. 

A fesztivál programjában öt olyan előadás látható, amely a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal sikeresen szerepel. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét. 

Stadler Tímea Kinga, a Balaton Színház igazgatója: „Sok a külföldi vendégünk, a német, orosz vendégünk, akik rendszeresen ilyenkor megjelennek Keszthelyen és jegyet vesz az előadásainkra. Nem csak azért, mert egy olyan kincset és egy olyan értéket közvetítnek ezek az előadások, hanem azért is, mert ezért nem kell felutazni a fővárosba és nem kell elutazni külföldre sem, hiszen ezek olyan társulatok, akik már Nyugat-Európán túl is jártak, megfordultak Észak-Amerikában is. Én úgy gondolom, hogy ez egy óriási érték, hogy a Nemzeti Táncszínházzal közösen mi ezt évről-évre itt Keszthelyen meg tudjuk valósítani.”

A Táncpanoráma elmaradhatatlan fellépője a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, akik Szatmár című produkciójukkal lépnek színpadra pénteken. Szombaton a Szegedi Kortárs Balett Carmina Buranajára minden jegy elkelt. Vasárnap a Magyar Állami Népi Együttes lép fel. A programot Lakatos János Táncoló filmkockái és fotókiállítás is színesíti.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 11. hétfő 16:11 | Keszthely
21. alkalommal hozott el a Balaton Színházban kiváló produkciókat a Nemzeti Táncszínház.
| 2022. szep. 12. hétfő 19:02 | Keszthely
Huszadik alkalommal vette át a főszerepet négy napra a tánc Keszthelyen.
| 2022. szep. 9. péntek 17:23 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Ertl Péter a Nemzeti Táncszínház igazgatója
| 2022. szep. 9. péntek 16:04 | Keszthely
Vasárnapig láthatóak az előadások.
| 2021. szep. 13. hétfő 18:30 | Keszthely
Idén rendhagyó módon négy előadást láthatott a közönség a Táncpanoráma keretén belül.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.