Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nyáron is közlekedjünk körültekintően!
2023. júl. 7. péntek | Keszthely
Nyáron is közlekedjünk körültekintően!
Még nagyobb körültekintéssel kell közlekedni nyáron. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy főként a strandok, a bevásárlóközpontok és a játszóterek környékén nagyobb gyermeklétszámra is számítani kell. A balesetek megelőzése érdekében óvatosabbnak és előzékenyebbnek kell lenni!

A játszóterek, a gyalogos átkelőhelyek, kirándulóhelyek, de akár a lakóövezetek környékén is több lehet a gyermek. A vakáció időszakában gyakrabban fordulhat elő, hogy a játék hevében kiszaladnak az utcára, körülnézés nélkül lépnek le a zebrára. Az úttestre kiguruló labda is intő jel lehet, mivel nagy valószínűséggel gyermek is futhat utána- Éppen ezért kéri a rendőrség, hogy a sofőrök legyenek még türelmesebbek, óvatosabbak, hogy ne történjen baleset.

„Mivel tudjuk, hogy a közlekedési morál kicsit romlik, ezért szeretném felhívni a figyelmet, hogy egymásra figyeljünk. Előzékenyebbek legyünk. Nem biztos, hogy mindig nekünk van elsőbbségünk. Mi elsőbbségünkről is lemondhatunk, de ezzel megzavarhatjuk a másik közlekedőt. De ha lemondunk, akkor következetesen mondjunk le róla. Nem biztos, hogy az a célravezető, hogy nekem van elsőbbségem és akkor én fogok menni, hanem legyünk előzékenyek. Ha valaki egy picit hibázik, akkor segítsünk.” - emelte ki Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

Nemcsak gyalogosan, hanem kerékpárral, rollerrel, futóbiciklivel is megjelenhetnek hirtelen a gyermekek az autósok előtt. A gépjárművezetők mellett azonban a többi közlekedésben résztvevő is okozhat kellemetlenséget.

A rendőrség statisztikája szerint gyakran fordulnak elő balesetek a kerékpárutakon is, a legtöbbször ráfutásos ütközésekhez hívják őket. A mostanság divatos e-rollerekkel is óvatosabban és körültekintően kell közlekedni a kerékpáros szabályoknak megfelelően. Még mindig fontos arra is felhívni a figyelmét a bicikliseknek, hogyha kijelölt gyalogátkelőhelyhez érnek, akkor le kell szállni a járműről és azt át kell tolni, keresztülhajtani nem szabad, ellenkező esetben megbírságolhatja őket a hatóság.

A balesetek megelőzéséhez fontos az is, hogy a szülők is megtanítsák a gyermekeknek a legfontosabb szabályokat. Sokat jelenthet, ha minél korábban megismerik a különböző közlekedési táblák jelentéseit, így már a külön figyelmeztetés előtt betartják a KRESZ-t a fiatalok is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Keszthely
A kánikula miatt bágyadtabbakká válhatunk a volánnál.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
Különösen figyelni kell, ha mezőgazdasági járművet szeretnénk előzni.
| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a sofőrök legyenek nagyon körültekintőek.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Balatongyörök
Egyre több vasparipás jelenik meg az utakon.
| 2024. jan. 3. szerda 13:19 | Keszthely
Keszthelyi rendőrök kapták a Magyar Autóklub ajándékát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.