Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az idősügyi koncepcióról számolt be a városvezetés
2024. már. 7. csütörtök | Keszthely
Az idősügyi koncepcióról számolt be a városvezetés
Aktív Aranykor címmel fogadta el Keszthely idősügyi koncepcióját a képviselőtestület – jelentette be Manninger Jenő polgármester. A városban mindig fontosak voltak az idősek, azonban szeretnék célzottabban megszólítani azokat, akik nem vesznek részt aktívan a különböző programokban. A projektbe Keszthely több intézményét is bevonják.

A Balaton Színházban és a könyvtárban rendszeresen kínálnak programokat az időseknek. Különböző szakkörökkel, koncertekkel, ismeretterjesztő előadásokkal igyekeznek kedveskedni a szépkorúaknak. Az Idősek Otthonában is rendszeresen vannak különböző rendezvények. Megtartják a jeles napokat, de a hétköznapokban is szerveznek programokat. Kiss Tamás és tanítványai például rendszeresen meglátogatják a lakókat.  

„Én úgy gondolom, hogy ők már nagyon-nagyon várnak bennünket. Például holnap délelőtt, péntek délelőtt egy nőnapi meglepetés műsorral készültem, de anyák napjára is szeretnénk majd menni. Nagy örömmel, mindig teltház fogad bennünket, és nagyon kedvesek az idősek hozzánk.” - mondta Kiss Tamás karnagy, zenepedagógus.

Az idősek ellátásában számos szervezet közreműködik. A Gondviselés Házában a fogyatékkal élőket segítik, a Szent Erzsébet Alapítvány és a Vöröskereszt pedig a rászorulókat támogatja. Az önkormányzat házi segítségnyújtással, jelzőrendszerrel, ebédszolgáltatással segíti a szépkorúakat. A Család-és Gyermekjóléti Központ elsősorban a fiatalokért tevékenykedik, de segít az időseknek is. Márciusban kortárssegítő képzést tartanak, ahol különböző témákban sajátíthatnak el új képességeket az érdeklődők.

„Végre azokat az időseket is be tudjuk vonni a közéletbe, a közösségi életbe, akik egyébként nem aktívak. Nagyon sokan vannak, akik egyedül vannak, otthon vannak, messze laknak a rokonaik, mert később költöztek Keszthelyre, és az ő megmozdításuk, és az ő elérésük is nagyon fontos. A Család- és Gyermekjóléti Központnál az idősek is bent vannak a palettában, de ők – mivel önjárók – nem annyira felkapott a téma, mint mostanában a gyermekvédelem, viszont nagyon fontos, hogy velük együtt dolgozzunk.” - emelte ki Jakabfi László, a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.

A központ időseket segítő önkéntes programot is hirdetett. Ide várják azokat, akik kerti munkában, takarításban, ügyintézésben vagy lelki támogatásban szívesen segítenék a szépkorúakat. A sajtótájékoztatón elhangzott, az aktív időskor megélése érdekében több programot is terveznek az idén. Az Idősek Otthona Ki mit tud? vetélkedővel készül, de tavasszal bált is tartanak. Elsődleges cél, hogy minél több szépkorút bevonjanak a közösségi életbe.

„Keszthely városának jelentős része – úgy, ahogy az országban – időskorú, 1/3-a több mint 60 éves. Ilyenkor, ebben a korban nagyon fontos az, hogy foglalkozzunk egymással, foglalkozzunk velük. Eddig is voltak szolgáltatások, ennek azért az az alapja, hogy vannak szolgáltatások, amelyek segítik étkezéssel, szállítással, akár segélyhívással – ennek is több rendszere van. Ezeken felül mindenképpen szükséges az aktív időtöltés.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Keszthelyen több nyugdíjas klub is működik, ahová várják a szépkorúakat. Ezekben egész évben programokat, kirándulásokat szerveznek. Emellett mozgásra is van lehetőség, az Egészségfejlesztési Iroda és a Goldmark Károly Művelődési Központ is kínál különböző mozgásformákat az időseknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Keszthely
Az Aktív Aranykor című idősügyi koncepció keretében szerveztek programokat Keszthelyen.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2014. okt. 15. szerda 16:01 | Keszthely-Zala megye
40 milliárd forintos vidék és területfejlesztési támogatásból gazdálkodhat a megyei önkormányzat 2020-ig.
| 2014. szep. 29. hétfő 16:21 | Keszthely
A térség és a város meghatározó szereplői egyeztettek Keszthely jövőbeli fejlesztési terveiről.
| 2014. feb. 13. csütörtök 16:23 | Keszthely
Közép-Európa legnagyobb gyógy-, egészségturisztikai rekreációs központját szeretnék létrehozni Zalában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.