Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Merre tovább Keszthely?
2014. szep. 29. hétfő | Keszthely
Merre tovább Keszthely?
Az ipar, a művelődés, a sport, az oktatás, az idegenforgalom és még számos terület fejlesztési terveiről egyeztettek Keszthelyen. A város meghatározta a fő csapásirányait az elkövetkező uniós támogatási ciklusra, melyet megismertetett a térség meghatározó szereplőivel. A 2014-2020-ig tartó EU-s támogatási ciklusban a kis- és közép-vállalkozások támogatása mellett a belvárosi rehabilitáció folytatása, a turizmus fejlesztése és élelmiszer feldolgozó üzem idevonzása a fő cél a városban.

 A mostani fejlesztési ciklusban is szeretné Keszthely maximálisan kihasználni a támogatási lehetőségeket. Ezért hívta meg a városvezetés a térség legnagyobb vállalkozói és intézményi erőforrásokkal rendelkező szereplőit, hogy megismertesse velük a fejlesztési elképzeléseket.

"A hosszabb távú koncepció még kidolgozásra vár, de a rövid és közepes távokat már megcéloztuk. Azért gondoltuk, hogy megismertetjük ezt a jelenlévő a jelenlévő személyekkel...hogy reagálni tudjanak még a tervezés időszakában, hogy mi az ami még ebből hiányzik és mi az amit nagyon jónak tartanak." - mondta el Ruzsics Ferenc polgármester.

A területi fejlesztési elképzeléseket az azokat kidolgozó dr. Csite András ismertette a jelenlevőkkel. A 2014-2020-ig tartó EU-s támogatási ciklusban várhatóan 13 milliárd forint területfejlesztési támogatás kerülhet Keszthelyre.

"Nagyon sok fejlesztési elképzeléssel ismerkedhettek meg a jelenlevők, például egy élelmiszer-feldolgozó üzem támogatásán keresztül egészen odáig, hogy Fenékpusztának a megújítása hogyan történhet, hogy a Szendrey-telepen egy lovasiskolának a bővítése valósulhat meg. Illetve egy nagyon-nagyon fontos célunk az is, hogy még élhetőbb és szerethetőbb legyen Keszthelyen, a belvárosi tömbrehabilitációkat tudjuk folytatni." - tette hozzá a város polgármestere.

A belvárosi tömb rehabilitáció keretében a Deák Ferenc és Kossuth utca közötti, valamint a Kastély kanyar és Szalasztó utcai ingatlanokat újítaná fel a város.
A minőségi turizmus megteremtéséhez új városrész alakulna az egykori ládagyár területén, ahol megépülhetne egy régen várt szálloda. Az oktatás szereplő pedig speciális képzésekkel szolgálnák ki a vállalkozásokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV
 

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.