Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nagymama-unoka nap és önkéntes toborzás
2024. már. 13. szerda | Keszthely
Nagymama-unoka nap és önkéntes toborzás
Unoka-nagymama programot, önkéntes toborzást és kortárssegítő képzést tartottak hétfőn az Aktív Aranykor keretein belül. Keszthely idősügyi koncepcióját a februári soros ülésén fogadta el a testület, az első eseményeknek a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont. Az önkormányzat célja, hogy minél több idősnek kínáljanak közösségi élményeket.

Dr. Józsa Éva bábművész örvendeztette meg a gyerekeket és nagyszüleiket a gyermekkönyvtárban. Az előadásra a legkisebbeket várták. A program célja, hogy közös elfoglaltságot kínáljon a kicsiknek és a nagyszülőknek az otthonukon kívül is. A nagymamák sok jó ötletet kaptak Dr. Józsa Évától arra, hogy hogyan lehet a legegyszerűbb eszközökkel lekötni az unokák figyelmét.    

„Nagyon tetszett, és a kisunokám is élvezte, mi pedig tanultunk ebből, tanulunk, hogy nem kell mindig interaktív játék, ellenben a szerepjáték nagyon fontos. minimális kis dekor eszközökkel egész hosszú történeteket tudunk eljátszani.” - mondta egy résztvevő, Dévényiné Balogh Gyöngyi.

Az idősek gondozásában nagy segítséget jelentenek az önkéntesek. A keszthelyi Idősek Otthonában minden segítség elkél, beszélgetésre, felolvasásra vagy a rendezvényeken való részvételre is várják azokat a szépkorúakat, akiknek van idejük és energiájuk társaikkal foglalkozni. Az intézményben számos technikai feltétel adott különböző szabadidős tevékenységekhez.

A Család- és Gyermekjóléti Központ az idősügyi koncepció részeként szervezett önkéntes toborzást a Fejér György Városi Könyvtárban.

„Keszthely város idősügyi koncepciójában előtérbe helyeztük, hogy minél több olyan civilt tudjunk bevonni, akinek van energiája arra, hogy támogassa kortársait. Ehhez kapcsolódik egy olyan kortárssegítő képzés a Gyermekjóléti Központ részéről – ami családsegítéssel is foglalkozik – amiben azokat a képességeket és kommunikációs alapokat mutatjuk meg, hogy voltaképpen egy önkéntesnek mit kell tudnia, miben tud segíteni a társának.” - tájékoztatott Jakabfi László, a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.

A képzésen olyan készségeket sajátíthatnak el az érdeklődők, mint a megfelelő kommunikáció, konfliktus-, illetve stresszkezelés. Emellett segítik az idősek eligazodását a digitális világban. A program gyászfeldolgozást és áldozatsegítést is tartalmaz. Nagyon fontos, hogy az önkéntesek ne csak a megfelelő helyen, hanem a megfelelő módon tudjanak segíteni.

„Az önkéntesség klasszikus, nem kell bemutatni az időseknek, hiszen amikor a szomszédasszonynak segítünk vagy viszünk egy tálca süteményt, az is önkéntességnek minősül, de a figyelmet szeretnék erre fölhívni, hogy jól csinálják, ezt megtanulják, hogy ne teher legyen a másik számára, tudják, hogy mikor kell abbahagyni, vagy milyen módon kell közelíteni az időshöz.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A továbbiakban egészségügyi szűréseket, kulturális programokat és nyugdíjas bált is szerveznek. Az idősek támogatására hosszú távú feladattervet készített az önkormányzat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 7. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az Aktív Aranykor célja, hogy átfogóan segítse az időseket az aktív életmód kialakításában.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2014. okt. 15. szerda 16:01 | Keszthely-Zala megye
40 milliárd forintos vidék és területfejlesztési támogatásból gazdálkodhat a megyei önkormányzat 2020-ig.
| 2014. szep. 29. hétfő 16:21 | Keszthely
A térség és a város meghatározó szereplői egyeztettek Keszthely jövőbeli fejlesztési terveiről.
| 2014. feb. 13. csütörtök 16:23 | Keszthely
Közép-Európa legnagyobb gyógy-, egészségturisztikai rekreációs központját szeretnék létrehozni Zalában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.