Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Idősügyi koncepció született Keszthelyen
2024. feb. 29. csütörtök | Keszthely
Idősügyi koncepció született Keszthelyen
Idősügyi koncepciót alkotott az önkormányzat. A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület. A városvezetés célja, hogy az idősek és rászorulók az alapellátások mellett lelki támogatást is kapjanak. Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, a jövőben részletesebb tájékoztatást adnak az időseknek a városban elérhető szolgáltatásokról.

Keszthely lakossága fokozatosan öregszik. 2022 év elején 18.563-an éltek a városban, a népesség harmada 60 éven felüli. Az önkormányzat 2023-ban elnyerte az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata Díjat. Ezt követően fogalmazódott meg, hogy idősügyi koncepciót alkossanak meg.

Manninger Jenő polgármester: „Az idősügyi koncepció több részből áll. Nem csak egészségügyi problémák megoldásában segítünk, hanem például nagyon fontos az idősek a nyugállományba vonulásuk után – ha kikerülnek a munka világából – akkor közösségi és társas kapcsolatokat tudjanak itt kialakítani.”

A februári soros testületi ülés legfontosabb napirendje volt az idősügyi koncepció megtárgyalása. Manninger Jenő polgármester elmondta, kiterjedt, sok embert érintő idősügyi szolgáltatás van Keszthelyen. Szakkörök, klubok működnek, idősotthont üzemeltet az önkormányzat, a rászorulók minden nap kapnak meleg ételt és 2019 óta működik az idősek szállító szolgálata. Igény alapján akár orvosi vizsgálatra, vagy most már temetői látogatásra is elszállítják a szépkorúakat. Manninger Jenő szerint ezek a szolgáltatások jól működnek, de mindig fejleszteni kell. 

„Érezzük azt, hogy a tájékoztatáson azért még egy kicsit javítani kell. Én azt gondolom, hogy a közeljövőben fokozottabban fogunk arra figyelni, hogy ezt a nagyon sokrétű szolgáltatást, a mit a város nyújt, azt minél jobban megismerjék az időskorúak. Természetesen nem csak az önkormányzat végzi ezt a feladatot, együttműködünk azokkal az önkéntes munkán alapuló szervezetekkel, mint például a Máltai Szeretetszolgálat – ők elsősorban fogyatékos emberek ellátást végzik, illetve más egyesületekkel, más szervezetekkel is” - tette hozzá Keszthely polgármestere. 

Az idősügyi koncepció mellett a testület az Alaptörvény módosításával kapcsolatosan, azzal egyetérve egy nyilatkozatot is elfogadott. A nyilatkozat egyebek mellett megfogalmazza, hogy a pedofíliával szemben nincs kegyelem. Czuth Zoltán László képviselő javaslatára a keszthelyi képviselőtestület határozata azzal egészült ki, hogy az önkormányzat visszavonja az általa adott díjat, elismerést, ha az illetővel szemben jogerős ítélet született kiskorú személy sérelmére elkövetett ügyben. A testületi ülésen napirenden volt a Fejér György Városi Könyvtár 2023-as évi tevékenységének beszámolója. Manninger Jenő polgármester elismerően szólt a bibliotéka munkájáról.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az első félév utolsó soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:23 | Keszthely
Az esztendő utolsó soros ülésén arról határoztak, hogy inflációkövető dotációval segítik a praxisokat.
| 2023. máj. 25. csütörtök 16:11 | Keszthely
A grémium beszámolókat hallgatott meg és több pénzügyi döntést is hozott.
| 2023. máj. 4. csütörtök 16:16 | Keszthely
A képviselők egyhangúlag, hét igen szavazattal fogadták el az előterjesztést.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.