Kapros legényfogó leves, sertéshússal töltött krumpligombóc, picepörköt, dödölle – ez csak pár finomság azok közül az étkek közül, melyeket elkészítettek a Gyenesdiási Burgonya Napon.
A csapatok közelről és távolról érkeztek a főzőversenyre. A rigácsiak egy csülkös-kapros legényfogó levest készítettek.
A csapat egyik tagja Báncuczai Gyöngyi esküszik erre a receptre, mivel mind a négy férjét ezzel csábította az oltár elé.
Gyenesdiásról is több csapat volt, a helyi nőklub mellett éttermek és baráti társaságok is keverték a krumplit. A Gyenesi Krumpliszivek egy családi csapat, mely egy komplett menüsort készített dödöllével, sztrapacskával és sertéshússal töltött krumpli gombóccal.
A krumpli nem csak a bográcsban rotyogott, zsákos kiszerelésben is haza lehetett vinni a Burgonyakutatási Központ keszthelyi fajtáit, mindössze száz forintos kilónkénti áron.
Gyenesdiás második éve állt a Burgonya Nap mellé és ad helyet a rendezvénynek, mely tovább színesíti a termelői piac palettáját - mondta elégedetten Gál Lajos, a nagyközség polgármestere.
A II. Burgonya-nap sikerét nem csak a finom ételek és sok főzőcsapat jelzi, hanem, hogy a Burgonyakutatási Központ már a rendezvény nyitásakor 20 mázsa burgonyát adott el, így újabb szállítmánnyal kellett kielégíteni a vásárlók igényeit.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV