Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kezdődik a Margófeszt!
2023. aug. 9. szerda | Szentgyörgyvár
Kezdődik a Margófeszt!
Csütörtökön kezdődik a Margófeszt! A szentgyörgyvári fesztivál irodalmi programokkal és koncertekkel várja a közönséget. A szervezők gasztronómiai eseményekkel is készülnek, illetve zalai kirándulásokat hirdettek. A községgel szorosan együttműködő rendezők célja, hogy maradandó élményt nyújtsanak és a fesztivál minden programját felfedezhessék a vendégek.

Írók, költők, zenészek és fesztiválozók költöznek ismét a zalai dombok közé. A harmadízben megszervezett szentgyörgyvári program kis fesztivál, ami élhető és minden eseménye felfedezhető – ez fontos célja a szervezőknek.

„Annyi program legyen, amit mindenki meg tud nézni, színes legyen: az elektronikus Analóg Balatontól, Kiss Tibi Aranyakkordján és Beck Zoli és Grecsó Krisztián műsorán át a templomban az éjszakai komolyzenei koncertekig minden megtalálható itt a fesztiválon. Lesz Galaxisok, Fran Palermo, Platon Karatev. Lesznek irodalmi beszélgetéseink, amik igazi menő dolgok, mert Boldizsár Ildikó, Tompa Andrea és Visky András lesznek a vendégeink a templomkertben" - nyilatkozta Valuska László fesztiváligazgató. 

Augusztus 10. és 12. között lesznek gastroworkshopok, dödöllét és prószát lehet enni, illetve kirándulásokon fedezhető fel a Zalai-dombság. Éjszakánként egy csillagász segítségével kémlelhetik a zalai eget a fesztiválozók. A gyerekeket a progmramon bábelőadás és játszótér várja, valamint filmvetítések is lesznek.

A Margófeszt sikeréért még a polgármester is lapátot ragad. Napok óta szépítik a falut. A szervezők szoros együttműködésben vannak a településsel. Három éve még nem tudta a község, hogy mibe vágnak bele. Ádovics István polgármester nagyon örül neki, hogy bátrak voltak. 

„Egyre jobban várja a falu közössége is és a visszhangok alapján is azt hallani, hogy egyre többen készülnek a rendezvényre. Ez nekünk azért fontos, mert megismerik a településünket, nemcsak itt a közvetlen környezetünkben, mert nagyon sok keszthelyi is sokszor megkérdezi, hol van ez a Szentgyörgyvár. Most talán még többen meg fogják tudni, akár az egész országban is, mert elég nagy reklámja van, ahogy látjuk” - mondta televíziónknak Ádovics István polgármester. 

A szentgyörgyváriaknak ingyenes a fesztivál. A 300 lelkes falu kétharmada regisztrált már a programra. A zalai lakcímkártyával rendelkezők és a diákok kedvezményesen vehetik meg jegyüket. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, valamint Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbuszjáratok segítik.A Margó Irodalmi Fesztivál 2011-ben Budapesten indult útjára. Kezdetek óta alapvető üzenete, hogy olvasni kell! 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
| 2024. jún. 28. péntek 19:05 | Vonyarcvashegy
A söré a főszerep az idei első vonyarcvashegyi fesztiválon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.