Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Legyünk körültekintőek a kánikulában!
2023. aug. 23. szerda | Keszthely/Zalakaros
Legyünk körültekintőek a kánikulában!
Másodfokú hőségriadó van érvényben csütörtökig az egész országban. A hűvös és esős nyár után augusztus végére megérkezett az igazi kánikula. Bár 20-a után a külföldi vendégek többsége már hazamegy, a belföldiek szívesen töltik strandokon, vízpartokon az időt. Nagyon sokan örülnek a több mint 30 fokos melegnek.

Teltház ugyan nem volt, de sokan voltak a keszthelyi Városi Strandon a hét elején. Néhányan vállalkoztak a napozásra, a többség azonban a fák árnyékába húzódott, a napvitorlák alatt töltötte az időt, vagy a 25 fokos Balatonban hűtötte le magát.

„Nagyon meleg van. Mi leginkább fürdünk, hogy ne legyen ennyire meleg, meg sok vizet iszunk, ugye árnyékban vagyunk.” - mondta egy strandoló, Csapó Dóra.

Ezekben a napokban a napi középhőmérséklet elérheti a 26-27 fokot, ami azt jelenti, hogy akár 35-37 fokos hőség is lehet a legmelegebb órákban. A szakemberek most is felhívják a figyelmet, hogy 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon.         

„Nagyon szeretjük a napot, de most annyira meleg van, hogy ezt már nagyon nem lehet bírni. Most idejöttünk, mert talán már ennyi idő után nincs olyan meleg. Az a helyzet, hogy bírni kell.” - tette hozzá egy másik strandoló, Hudop Magdi.

A nagy hőség főként az idősek és a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők szervezetét viseli meg. Ilyenkor kiemelten figyelni kell a megfelelő folyadékpótlásra. Az is nagyon fontos, hogy felhevült testtel ne menjünk a vízbe sem a Balatonon, sem pedig a fürdőkben.   

„Mi igaziból már tegnap jöttünk Zalakarosra. A lányommal egy pár napra eljöttünk pihenni, és azért ez a célpont, mert nagyon sok lehetőség van a gyerek számára itt a kikapcsolódásra. Nagyon jó idő van, nagyon jók itt a medencék, meg az egész hely nagyon klassz.” - emelte ki egy harmadik strandoló, Biró Veronika.

A nyári időszakban nem csak a Balaton, hanem a fürdők is nagyon népszerűek. A kánikulában akár a beltéri medencéket is választhatják a vendégek. A nyár vége felé a komplexumok azt tapasztalják, hogy jó forgalommal zárják a szezont.

„A június az időjárás miatt egy picit visszafogottabb volt vendéglétszámot, és ezáltal árbevételt illetően is, de amint kijött a jó idő, azt tapasztaltuk, hogy egyre többen választanak minket. Így júliusban már voltak bíztató jelek az augusztusra nézve, és most így augusztus derekán elmondhatom, hogy visszatekintve az augusztusi időszakra, illetve a vendégforgalomra, bizakodásra ad okot még az elkövetkezendő hét is, hiszen még nincs vége a nyári szünetnek.” - tájékoztatott Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Érdemes még kihasználni a nyári napokat, hiszen az időjárás előrejelzés szerint hétvégén egy hidegfront éri el hazánkat. Fontos azonban a fényvédelemre is kiemelt figyelmet fordítani, a megfelelő krémek használata ugyanis csökkenti a bőr öregedésének és a bőrráknak a kockázatát.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
Helyenként akár 39 fok is lehet a napi maximum hőmérséklet.
| 2023. júl. 24. hétfő 14:08 | Keszthely
A hőségben a napon hagyott autók utastere gyorsan felmelegszik.
| 2023. júl. 10. hétfő 17:16 | Keszthely
Az egész ország területére szóló figyelmeztetés szerda éjfélig lesz érvényben.
| 2022. júl. 21. csütörtök 17:30 | Keszthely
Harmadfokú hőségriasztás van szerda óta.
| 2022. jún. 27. hétfő 16:17 | Keszthely
Hétfő 0 órától csütörtök éjfélig rendelték el a riasztást.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.