Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Önkéntes tűzoltók versenyeztek Balatongyörökön
2023. aug. 29. kedd | Balatongyörök
Önkéntes tűzoltók versenyeztek Balatongyörökön
Balatongyörök állandó állomása az Országos Kismotorfecskendő-szerelési bajnokságnak. Az aktuális futamra 400 versenyző érkezett a hétvégén. A nyolcállomásos országos versenysorozatból már csak két futam van hátra, a győztest ezt követően hirdetik ki.

Összhang, gyorsaság, felkészültség – ezek mind nélkülözhetetlenek a sikeres kismotorfecskendő szereléshez. A legfiatalabbak is nagy profizmussal végezték el a feladatot. Az összeszerelés után a versenyzőknek mintegy száz métert kellett sprintelniük, hogy végül a vízsugárral célba találjanak.

Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó SZövetség elnöke: „Azt gondolom, hogy ilyen valóságszerű mozzanatokat látunk benne, de nem nélkülözi az atlétikai versenyszámok alapjait sem, hiszen a tűzoltónak kell mind a fizikai, mind a pszichikai állóképesség, nem beszélve a szakmai tudásról.” 

A hivatásos-, az önkéntes- és létesítményi tűzoltóságoknál is azonos és nagy hagyományai vannak ennek a versenynek. 400 tűzoltó érkezett Balatongyörökre.

Idén állt össze a Lajozsmizsei Önkormányzati Tűzoltóság köréből egy női csapat. A Szikrák tagjai rendszeres résztvevői a bajnokságnak. Nekik is fontos a verseny, ami szakmai alapokon nyugszik, mégis egy kötetlen baráti találkozó.

„Eddig retro kategóriában második helyezettek vagyunk és az országos bajnokságban is még a második helyen állunk. Reméljük ez így is marad” - nyilatkozta Koller Beatrix csapattag. 

A Magyar Tűzoltó Szövetség szerint a verseny szép példája a hivatásbeli és a nemzeti összefogásnak. Határon túlról is jöttek csapatok. A viadal jelentős mértékben népszerűsíti a szakmát. Balatongyörök állandó helyszíne a sorozatnak. A verseny innen indult, mára pedig a legnívósabb ilyen jellegű nemzetközi megmérettetéssé vált.

Nemes István, a verseny vezetője: „Ebben a 13 évben közel 100 versenyt csináltak az ország minden részéről és már határon túl is volt ebben a versenysorozatban. Az a lényeg, hogy évente 8 helyszínnel egy bajnoki sorozat, aminek az egyik állomása itt van Balatongyörökön.”

Az Országos Kismotorfecskendő-szerelési bajnokságot is megtizedelte a koronavírus. A szervezők próbálják újra a régi szintjére emelni a sorozatot. Jól haladnak, Balatongyörökön 35 hazai és határon túli gárda versenyzett. A Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület a versenyt évek óta elhunyt barátjuk, bajtársuk, Jakab László emlékére rendezik, aki a versenysorozat kezdete óta segített a szervezésben és a lebonyolításban. A rendezvényt a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség is támogatta.

Pelikán Péter/Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Balatongyörök
A Balatongyörök és Balatonederics közötti, több szakaszból álló útvonal 38 állomása újul meg.
| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
Több, jelentős turisztikai fejlesztésen van túl Balatongyörök. A település számos pályázatot is nyert.
| 2023. dec. 20. szerda 16:33 | Balatongyörök
Mézes reggeli volt a balatongyöröki óvodában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.