Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Nem csak a húszéveseké...a farsangi bál
2019. feb. 19. kedd | Sármellék
Nem csak a húszéveseké...a farsangi bál
Lakodalmas násznép, apácák, ápolók, katonák és különféle állatok is ellepték a Sármelléki Általános Művelődési Központ színpadát az Aranykorúak Farsangján. A programon felléptek a zalai idősek, de Veszprém megyéből, Sümegről is neveztek a jelmezversenyre. Az eseményt idén is az Aranykorúak Társasága szervezte meg, melynek célja, hogy az idősebb korosztály számára is érdekes programokat hozzanak létre.

Vidám jelenetek, ötletes jelmezek, mókázó nyugdíjasok. Ez jellemezte ebben az évben is az Aranykorúak Farsangi Bálját. Az eseményen 19 nyugdíjas klub összesen 22, átlagosan 3-10 perces műsorszámmal vett részt. A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub Népek Tánca Tánccsoport két számmal is érkezett a bemutatóra.

„Az első egy néptáncunk volt, ami ugye eleve a mi repertoárunkban néptáncok szerepelnek, európai néptáncok. És a másik táncunk az egy olyan könnyedebb műfaj és azt most kezdtük el gyakorolni úgy három hete.” - ismertette Törekyné Nagy Anna a klub vezetője.

A rendezvényt hatodik alkalommal szervezte meg az Aranykorúak Keszthelyi Járási Társasága. A szervezetet a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére hozták létre 2012-ben, melynek célja az idősebb korosztály aktivizálása – mondta el Kapcsándy Mária. Az elnök szerint fontos, hogy ilyen és ehhez hasonló programokat szervezzenek a nyugdíjasok számára.

„Úgy érzem, hogy nagyon fontos dolog, hogy az aranykorúaknak feladatot adjunk, hiszen ma már készülnek a következő programra és ez egy komoly felkészülést jelent. Itt ha ma körbenézünk és megnézzük a műsort, látjuk, hogy saját jelmezekkel jönnek, saját ötletekkel, versekkel, zenével, szöveggel. Úgy érzem, hogy ez az igazi hangulat, ez feledteti azt, hogy elmúltunk már húszévesek.”

A szervezésben a Sármelléki Öreg Tyúkok Egyesülete és a helyi önkormányzat is közreműködött. A program összeállítása mellett szendviccsel és süteményekkel is kedveskedtek a résztvevőknek az eredményhirdetésig.

„Örömmel vállaltuk és minden évben már január elején elkezdjük szervezni, hogy mi legyen, mit készítünk, mit sütünk főzünk, ha kell és eddig mindig az Otthonban készült a fánk, amit felvállaltunk, ugye a farsangnak a jelképét, most az idén magunkra vállaltuk.” - mondta el Ferge Józsefné a SÖTYE vezetője.

A bemutatókhoz kapcsolódóan minden évben jelmezversenyt is hirdetnek a szervezők. Míg tavaly minden jelentkező első helyezést ért el, idén hat előadónak ítélte oda a zsűri az aranyérmet, míg a többi csoport a képzeletbeli dobogó második fokára léphetett fel.    

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely legnagyobb nyugdíjas közössége az idei esztendőt is aktívan kívánja tölteni.
| 2023. okt. 9. hétfő 15:33 | Zalaegerszeg
Keszthelyi és cserszegtomaji kitüntetettek is voltak a díjazottak között.
| 2022. dec. 13. kedd 16:15 | Keszthely
Az idős hölgy december 13-án ünnepli születésnapját.
| 2020. szep. 3. csütörtök 15:19 | Keszthely
Énekekkel, versekkel és kiállítással is készültek az aranykorúak az Idősek ki mit tudjára.
| 2018. máj. 30. szerda 16:24 | Keszthely
26 településről érkeztek Keszthelyre, a 8. Országos Nyugdíjas Ki mit tud? döntőjére.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.