Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elismerés járt a nyugdíjasoknak
2023. okt. 9. hétfő | Zalaegerszeg
Elismerés járt a nyugdíjasoknak
A vármegye nyugdíjas klubjainak legaktívabb tagjait ismerte el az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezete. Keszthelyi és cserszegtomaji kitüntetettek is voltak a díjazottak között. A társaság mellettük az idősbarát polgármestereket is jutalmazta. A jó hangulatú rendezvényen zenével kedveskedtek a meghívottaknak.

A Cserszegtomaji Tátika Népdalkör adott műsort a rendezvényen, melyre a vármegye szépkorú klubjainak képviselőit hívták meg. A programnak többéves hagyománya van, melyet mindig az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség helyi szervezete hív életre. Sok tagja van a társaságnak, így örömteli az újratalálkozás.

„A mi szervezetünk az 50 nyugdíjas klubot, egyesületet tömörít ebben a megyében. De ezenkívül még van a megyében egy 20-25 másik nyugdíjas szervezet, akik még nem tagjaink, de bízunk benne, hogy hamarosan azok lesznek.” - mondta el Dr. Kocsis Gyula az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezetének elnöke.

Hagyomány, hogy ezen a rendezvény elismeréseket is átadnak. Fontosnak tartják, hogy megünnepeljék azokat, akik sokkal többet tesznek a közösségekért, kortársaikért. Kitüntető díszoklevelet vehetett át térségünkből többek között Cserszegtomaj képviselője, de keszthelyiek munkáját is elismerték. Több mint 60 szépkorút díjaztak. Idén három olyan település polgármesterét emelték ki, akik kötelezettségeiken túl is sokat tesznek a szépkorúakért.

„Településünk számára nagyon fontos az, hogy a településen élő időseket mindenféle formában, ahogy csak tudjuk, az önkormányzattal támogassuk. Ebbe többfajta támogatási formát is is kidolgoztunk az elmúlt években. Gyógyszertámogatást adunk, rendkívüli települési támogatást, hogyha idősek bajba kerülnek, kórházba kerülnek, akkor igyekszünk  mindent megtenni azért, hogy amikor hazajönnek, akkor támogassuk őket. Mind pénzben, mind természetbeni adományokkal. Idős napot szervezünk az időseknek évente egy alkalommal, ahol szintén vendégül látjuk és csomagot osztunk nekik.” - fogalmazott Csárdi Tamás Zalakomár polgármestere.

Az eseményen Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is köszönetet mondott a térség időskorú polgárainak. Hangsúlyozták, nem lehet elég hálásnak lenni a szépkorúaknak azért a tevékenységért, amit családjaikért és közösségeikért tettek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely legnagyobb nyugdíjas közössége az idei esztendőt is aktívan kívánja tölteni.
| 2022. dec. 13. kedd 16:15 | Keszthely
Az idős hölgy december 13-án ünnepli születésnapját.
| 2020. szep. 3. csütörtök 15:19 | Keszthely
Énekekkel, versekkel és kiállítással is készültek az aranykorúak az Idősek ki mit tudjára.
| 2019. feb. 19. kedd 17:10 | Sármellék
Hatodik alkalommal szervezték meg az Aranykorúak Farsangi Bálját Sármelléken.
| 2018. máj. 30. szerda 16:24 | Keszthely
26 településről érkeztek Keszthelyre, a 8. Országos Nyugdíjas Ki mit tud? döntőjére.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.