Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Terménymustra Reziben
2023. okt. 2. hétfő | Rezi
Terménymustra Reziben
Betakarítónapot tartottak Reziben. A településen már hagyomány, hogy az óvodásokkal és az iskolásokkal közösen népszerűsítik a helyi termékeket. A Laky Demeter Turistaházban ezúttal is vásárral várták az érdeklődőket, de gyerekprogrammal is készültek a legkisebbeknek.

Különféle szörpöket, lekvárokat, mézeket kínáltak a Szent Mihály-napi vásáron. A rezi helyi termelők ismét felsorakoztatták portékáikat a turistaház udvarán. A legnagyobb standdal ezúttal is az óvodások készültek, a szülők a gyerekekkel közösen gyártották a levendulás zsákocskákat és a különféle finomságokat. Az érdeklődők számtalan házi készítésű sütemény közül válogathattak.          

„Készítettünk párnákat, lekvárt, aszaltak a gyerekek paradicsomot, és a szülők, amit éppen gondolnak, amivel hozzájárulnak.” - mondta egy résztvevő, Farkasné Gelencsér Veronika.

Az óvodások műsorral készültek a programra. Zalai népdalok, mondókák szerepeltek a repertoáron. A szülők, nagyszülők is részt vettek az eseményen, hogy megörökítsék a gyerekek fellépést. Az ovisok mellett az általános iskolások is műsort adtak. Ők egy Szent Mihály-napi vásári forgatagot állítottak színpadra. A Laky Demeter Turistaháznál tíz éve hozták létre a közösségi kertet, azóta minden évben megszervezik a betakarítónapot. Az asszonyok ilyenkor kerékrépa levessel és rétessel vendégelik meg a résztvevőket.

„Ez most már közel tíz éves hagyományra tekint vissza. Tíz évvel ezelőtt rendeztünk először egy ilyen betakarító ünnepet, akkor, amikor itt a turistaház udvarán elkezdtünk konyhakerti növényeket termelni. Tulajdonképpen mivel faluhelyen élünk, ez mindenképpen egy olyan ünnep, amikor az egész évi munkánknak a gyümölcse beérik. Ilyenkor azért számot vetünk arról, hogy mi az, ami megtermett, megmustrálhatjuk, és igazából örülhetünk neki.” - tájékoztatott Tafota Istvánné, a Laky Demeter Turistaház művelődésszervezője.

A vásáron felsorakoztatott terményekre Isten áldását kérte Kiss László esperes. A különféle zöldségek, sajtok, növények és a számtalan sütemény nagy népszerűségnek örvendett a résztvevők körében. A turistaház udvarán a gyerekeknek is szerveztek programot, emellett ugrálóvár is várta a legkisebbeket.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. szep. 30. péntek 15:27 | Rezi
A település fontosnak tartja őrizni a hagyományokat és továbbörökíteni azokat a fiataloknak.
| 2021. okt. 6. szerda 16:47 | Rezi
Reziben immáron nyolcadik alkalommal szervezték meg a helyi termékeket népszerűsítő őszi ünnepet.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2023. dec. 5. kedd 19:09 | Gyenesdiás
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
| 2022. dec. 20. kedd 17:14 | Gyenesdiás
15. alaklommal rendezték meg a gyenesdiási Adventi gesztenyesütést és karácsonyi vásárt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.