Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Óriási lehetőségek a logisztikában
2019. ápr. 12. péntek | Hévíz
Óriási lehetőségek a logisztikában
A nemzetközi logisztika naphoz csatlakozott Hévíz. A fürdővárosban ez alkalomból konferenciát szerveztek csütörtökön. A rendezvényen kiderült, hogy a reptér és a gyorsforgalmi utak fejlesztése új gazdasági lehetőségeket nyit Hévíz és a térség számára is.

A Kormány 2017-ben 6,6 milliárd forint forrást irányzott elő a Hévíz-Balaton Airport és környezetének a fejlesztésére. Ennek az összegnek a lehívása folyamatban van. Az üzemeltető hévízi önkormányzat 2019 és 2021 között szeretné befejezni a fejlesztéseket. A beruházásoknak az is célja, hogy a logisztika megtelepülhessen a Nyugat-Balatonnál – mondta el a fórumon Papp Gábor polgármester.

„A térségnek ebben óriási gazdasági lehetőségei vannak és egyúttal azt gondolom, hogy ezek a logisztikai lehetőségek, ezek az infrastruktúra fejlesztések egyúttal a turizmust is tudják szolgálni, tehát dupla haszna van ennek a dolognak” - nyilatkozta a városvezető. 

A logisztika, mint önálló iparág fejlesztése érdekében rendezett eseményen elhangzott, hogy olyan fejlesztések zajlanak, illetve indulnak a térségben, melyek új lehetőségeket kínálnak a régiónak.

Firbás György logisztikus, a konferencia házigazdája: „Itt egy olyan konstelláció fog összeállni logisztikailag, infrastrukturálisan is, amely - új autópálya-hálózat, gyorsforgalmi okosút, működő nemzetközi repülőtér, működő intermodális logisztikai központ – megadja azt az alapot, hogy ez a régió az ipar, az ipar 4.0, a high-tech és további magas hozzáadott értékű iparágakban tudja definiálni önmagát, a turizmus mellett.”  

Hévíz Városa már tavaly egy nagy, belgiumi konferencián is bemutatta a reptér fejlesztési terveit és megkezdődtek a kapcsolatépítések. A konferencián részt vett a Belga Királyság Nagykövetségének misszióvezető-helyettese, Pierrick Massaux is.  A diplomata kifejtette, hogy hagyományosan jók és fejlődőek a kapcsolatok a két ország között. Példaként hozta fel, hogy 2008-hoz viszonyítva 20 százalékkal nőtt a kétoldalú forgalom Belgium és Magyarország között.  Hozzátette, azért jött el a hévízi programra, hogy kifejezze nyitottságát az együttműködés folytatására.

A fórumon elhangzott, hogy a környezet megőrzése mellett olyan iparágak jelenhetnek meg a térségben, melyek világszerte is úttörőek és nemzetközi befektetők is megjelenhetnek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 16. péntek 17:36 | Zalaegerszeg
A projekt azt használja ki, hogy az Adria felől érkező áruszállító vasúti szerelvények erre közlekednek.
| 2023. már. 16. csütörtök 16:56 | Keszthely, Braga
26 tanuló és 4 kísérőtanár utazott el Bragába az Erasmus+ Mobilitási Programnak köszönhetően.
| 2021. nov. 11. csütörtök 17:10 | Keszthely
A létesítmény 50 embernek tud majd munkát biztosítani.
| 2018. ápr. 21. szombat 10:08 | Keszthely
A három nap alatt összesen ötezren dolgoztak közvetetten vagy közvetlenül a résztvevők jóllétéért.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Hévíz
A lakossággal egyeztetve kell megújulnia a fürdővárosnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.