Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon
2018. ápr. 21. szombat | Keszthely
Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon
A buszsofőrtől kezdve a hangtechnikuson át a szervezőkig mintegy 5000 fő dolgozik azért, hogy a Helikoni Ünnepségek három napja alatt mindenki jól érezze magát Keszthelyen. A szervezőbizottság tagjai már bejáratott metódusok alapján dolgoznak, de mindig vannak változások a forgatókönyvben, ez őket is kihívás elé állítja. A diákok ellátásában szállásadók, egyetemi és középiskolai konyhák és számos más partner is részt vesz.

A VSZK kollégiumában szállásolták el a legtöbb helikonos diákot. A kollégium nagyon népszerű a középiskolások körében, ugyanis közel van a versenyek és a programok helyszínéhez is. A diákok ugyan nem sok időt töltenek a szálláshelyen, de nagyon hamar berendezkedtek a szobákban.

„Az előző szálláshelyünkhöz képest itt az a jó, hogy nagyon közel van a fellépés helyszínéhez. Nem voltunk itt túl sokat, de amíg itt aludtunk, addig eléggé elvoltunk, és jó itt lenni.” - mondta az egyik versenyző, Polgár László.

A VSZK-ban az itt alvó diákok mellett a kórusok is helyet kaptak. A fellépő énekkarok ugyanis az iskolában kaptak lehetőséget a beéneklésre.

Az egyik vonyarcvashegyi kempingben is aludtak diákok, őket Helikoni buszjáratokkal szállították. Keszthely mellett a környező településeken közel 2000 diákot szállásoltak el. Az ő utaztatásukat a saját buszaik illetve a menetrend szerinti járatok mellett különjáratokkal is biztosították.

„Szerintem nagyon jól meg van szervezve, ezekkel a különbuszokkal igazából reggel is meg este is simán el tudunk jutni Keszthelyre.” - tette hozzá egy másik versenyző, Tóth Bence.

A buszok naponta kétszer, reggel és késő este hozzák-viszik a versenyzőket. A járatok a szállás és a versenyhelyszínek között közlekednek.

Énekléssel múlatták az időt az étkezde előtt kígyózó sorban a diákok. A szállás és a közlekedés mellett az étkezés jelenti a legnagyobb kihívást a szervezőknek. Az egyetem étterme már hatodik alkalommal vesz részt a Helikoni ünnepségeken, így ők már tökéletesen felkészültek a több mint ezer fő fogadására.

„Étkezésenként 1200 adag ételt osztunk ki durván, ez olyan 6000 adag ételt jelent. Ez nyersanyag értékben milliós tétel. Tehát nagyjából olyan 12 dekás húsadaggal kalkuláljuk az ételeinket.” - tájékoztatott Hegedüs Csaba, a Bor és Egészség Bt. tulajdonos üzletvezetője.

Az étkeztetést összesen hat helyszínen biztosítják. A szervezők számítása szerint 15.073 adag ételt fogyasztanak el a helikonosok.

A Helikoni Ünnepségek motorja a Balaton Színház. A diákok itt kaphatnak információkat a versenyt illetve bármi mást illetően is. A szervezők több hónapja dolgoznak azért, hogy a három nap alatt gördülékenyen menjen minden, és mindenki jól érezze magát a programon.

„Megvannak azok a partnerek, akiket évről évre meg tudunk keresni, legyen adott esetben ez a szállás tekintetében felmerülő hiányok és egyéb más ügyekben is van hova fordulnunk. Az állandókat is megkeressük, illetve van olyan, hogy újakat kell keresnünk, de ez is egy ilyen meglévő jó kapcsolatrendszer alapján alakul.” - emelte ki Osvald Bálint, a Helikoni Ünnepségek ügyvivője.

Az idei Helikoni Ünnepségeken 3260 diák vesz részt, velük 294 kísérő érkezett. A versenyzők 6290 vendégéjszakát generálnak Keszthelyen és kilenc környékbeli településen.  

Regman Karola - Keszthelyi TV                 

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszthely
A kategóriákban mintegy száz iskola diákja mutatta be tudása legjavát.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszthely
Megkoszorúzták Festetics György szobrait és fellobbant a helikoni láng is.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Gyetvai Alexandra az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriumi elnöke.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A városban 7 helyszínen lesznek megmérettetések.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:00
Szignatúra
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.