Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Láss világot!: Portugáliában szereztek tapasztalatot a közgázosok
2023. már. 16. csütörtök | Keszthely, Braga
Láss világot!: Portugáliában szereztek tapasztalatot a közgázosok
Portugál szakmai gyakorlaton vettek részt a Keszthelyi Közgazdasági Technikum diákjai. 26 tanuló és 4 kísérőtanár utazott el Bragába az Erasmus+ Mobilitási Programnak köszönhetően. Logisztikai területen gyarapíthatják tudásukat és természetesen angol nyelvismeretüket is bővítik a fiatalok. Tudósításunkat a világháló, a diákok felvételei, köztük Pas Marcell gyakornokunk segítségével készítettük.

Balázs egyike azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programon vesznek részt. Osztálytársával egy szupermarketben dolgoznak. Raktározás, anyagmozgatás, árurendszerezés a feladatuk. Nagyon jó a kapcsolat a főnökükkel, Pedróval. A fiatalok úgy érzik, hogy teljes értékű munkaerőként tekintenek rájuk.

„Mindenképpen egy hatalmas lehetőségnek tartom és egy életre szóló élménynek. Én legfőképpen angol nyelvi tapasztalatot és fejlődést váruk tőle. Mindezek mellett a szakmai tapasztalatot is nagyon fontosnak tartom” - nyilatkozta Plótár Balázs. 

Február 24-én érkeztek a közgázos diákok és tanáraik Bragába. Kilenc különböző cégnél teljesítenek gyakorlatot a fiatalok. Termelőegységben, boltokban, nagyobb áruházakban dolgoznak, logisztikai feladatokat látnak el. Noémi egy játékboltban van. A 13. évfolyamos tanuló nagyon örül, hogy bekerült a programba.

„Nagyon megbíznak bennünk, így olyan feladatokat is ránk bíztak, amit az ott dolgozók már évek óta csinálnak: kamiont pakoltunk, többféle árumozgatási eszközt használtunk, egyebek mellett békát és a raktárban is sokat tevékenykedünk” - mondta televíziónknak Kukuruzsnyák Noémi. 

Az Erasmus+ Mobilitási Program célja, hogy az Európai Unióban élő fiatalok egymás országában szakmai gyakorlaton vegyenek részt, fejlesszék nyelvtudásukat és megismerjék egymás kultúráját. Az egyéni fejlődés mellett a közösség is erősödik. Az iskolavezetés szerint a tanulók munkavállalásában nagy előnyt jelent majd ez a program. 

Dr. Takácsné Hegyi Andrea iskolai koordinátor: „Mi azt tapasztaljuk, hogy a multinacionális cégek Magyarországon örülnek annak, ha a diákok jól beszélnek idegen nyelvet, van nemzetközi tapasztalatuk, gyakorlatuk és úgy gondolják, hogy gyorsabban tudják elsajátítani esetleg egy ilyen nagyvállalatra jellemző munkakörnyezeti struktúrát és könnyebben illeszkednek be, ha van Erasmus+ mobilitási gyakorlatuk.” 

A Keszthelyi Közgazdasági Technikum tanulói és tanárai az elmúlt tanévben Barcelonában jártak. Ahogy akkor, most is pályázati forrásból valósíthatták meg a programot. 68 ezer euró támogatást kaptak. Ebből finanszírozzák a 30 fő utazását, szállást és más költségeket. A következő tanévben nagy valószínűséggel újra Portugáliába utaznak 24 tanulóval és 4 oktatóval. Erre már 52 ezer euró támogatást nyertek a mobilitási programban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
A Premontrei és a Közgazdasági Technikum második és harmadik helyen végzett a rangsorban.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.