Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Gyenesdiáson rendezték a triál bajnokság zárófordulóját
2019. szep. 11. szerda | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték a triál bajnokság zárófordulóját
Látványos technikai motorversenyt láthattak azok, akik kilátogattak a hétvégén a gyenesdiási a Faludi síkra. A Magyarország Nyílt Nemzeti Triál Bajnokság harmadik, záró fordulóját ugyanis itt rendezték meg. A versenyre az ország számos pontjából érkeztek motorosok, hogy vasparipáikkal megküzdjenek a fás-sziklás területekkel. A nap végén magyar bajnokot is avattak.

Még gyalog sem lenne egyszerű felmászni ezeken a szinte merőleges területeken, a triálmotorosok viszont könnyedén győzik le az akadályt. A látszat viszont csal, ahhoz, hogy ez sikerüljön, rengeteget gyakorolnak. Csizmazia Barnabás nagyon korán kezdte a triálozást, aminek meg is lett a gyümölcse.

„Nekem ez 5 éves koromban kezdődött. Apukám az régóta terepmotorozott, tőle jött ez a szerelem. Most 16 éves vagyok, úgyhogy már 11 éve csinálom ezt a sportot. Ez volt ugye a hazai harmadik forduló, mind a hármon részt vettem, eddig úgy néz ki, hogy magyar bajnok leszek. Ebben az évben nagyon sok külföldi versenyen is részt vettem, azokon is viszonylag eredményesen szerepeltem.”

Az ország számos pontjáról érkeztek motorosok, hogy rátermettségüket bizonyítsák. A versenyzők három kategóriában indulhattak. A motorosok között olyanok is akadtak, aki nem a triállal kezdték ezt a hobbit, de állításuk szerint gyorsan kedvet lehet hozzá kapni.

„Én előtte kb. 10 évig keményen enduroztam és egy triálbemutató alkalmával nagyon megtetszett ez a finom mozgásos motorkezelés, úgyhogy onnantól kezdve ez lett a nagy szerelem.” - mondta el Csizmazia Botond.

A gyenesdiási megmérettetés a bajnokság harmadik fordulója volt Szeged és Tokod után. A Magyar Motorsport Szövetség célja, hogy népszerűsítse a sportágat a versenyekkel, hiszen még mindig kevesen ismerik a triálmotorokat.

„A triálnak egyfajta ilyen egyensúlyérzékhez kötött feladata van. Talán azt elmondanám, hogy az egyetlen olyan motorsport szakág, ahol nincs sebesség. Tehát nem a sebesség a döntő, inkább így fogalmaznék, hanem az ügyesség, a gáz-fék-kuplungnak a harmóniája. És az, hogy ezt lehetőség szerint szinte állva viszi végbe a versenyző az adott pályákon, nagyon komoly sziklák, lemenések és ebből adódóan az ülés csak zavarná őket.” - ismertette Hermann Henrik.

A magyar bajnokságot végül Csizmazia Barnabás nyerte meg. Ezüstérmes lett Farkas Zoltán, míg a dobogó harmadik fokára Farkas Attila léphetett.          

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Sármellék
Nem adtak elsőbbséget az alsópáhoki motorosnak. A férfi a helyszínen elhunyt.
| 2023. jún. 21. szerda 16:20 | Keszthely
Az elmúlt hetekben országszerte többen szenvedtek balesetet, volt, ami tragédiával is végződött.
| 2023. máj. 10. szerda 16:41 | Keszthely
Bringa-Rigát, 125-ös Csepelt és oldalkocsis Uralt is kiállítottak a Rozsdamarók a hétvégén az Amazonnál.
| 2023. ápr. 26. szerda 17:38 | Zalaegerszeg
Vezetéstechnikai tréninggel nyitották meg Zalában a motoros szezont.
| 2023. ápr. 4. kedd 17:29 | Balatongyörök
Balatoni kört tettek meg a motorosok a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete szervezésében.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.